Tom Odel predstavio novi singl… Poslušajte “numb”

0
59
Oglasi
Tom Odel/ Photo: Netti Hurley (promo, Menart Srbija)
Tom Odel/ Photo: Netti Hurley (promo, Menart Srbija)

Tom Odel upravo je objavio video singl pod nazivom “numb” (Columbia Records), koji će se naći na njegovom novom, četvrtom studijskom albumu.

Pesma govori o mračnom periodu kroz koji je prolazio tokom 2018. i 2019. godine.

– Rekao bih da je postojao period kada sam bio potpuno odvojen od svega, samo sam ponirao dublje, počeo sam da gubim osećaj lagodnosti – Izjavio je Tom.

Iz crnih misli izvukla ga je, naravno, muzika, odnosno komponovanje. Kada je u stihove uspeo da pretoči ono što ga je pritiskalo i tištilo, kada je spustio gard, njegove emocije su se pokrenule.

Tom Odel je svu svoju strast uložio u nove pesme, a prva od njih je “numb”.

“Držim ruku nad plamenom da vidim hoću li osetiti bol…” peva Odel dok mu glas upija tuga uronjena u isprekidane i na momente jezovite slojeve utrnulih  elektronskih zvukova. Tom objašnjava da je bio inspirisan zvučnim pejsažima muzičarke Mice Levi.

Tom Odel (Hala sportova)/ Photo: AleX
Tom Odel (Hala sportova)/ Photo: AleX

Odel se kao muzičar nalazi u žiži javnosti od svoje 21. godine, kada je napisao i komponovao muziku za debi prvi album, “Long Way Down”(2013).

Izdanje se našlo na mestu #1 britanske top liste, dva singla su bila u prvih deset mesta britanske liste singlova, a kao kantautor, nagrađen je i prestižnom Ivor Novello nagradom.

Usledili su albumi “Wrong Crowd” (2016) i “Jubilee Road” (2018). Pravo sa završene “Jubilee Road” turneje 2019. (tokom koje je svirao i u Beogradu), Tom Odel se zaputio u Los Anđeles da radi na svom novom albumu.

Posvećenost karijeri, koju su proteklih godina činili albumi i turneje, kao i ozbiljna radna etika, izazvale su kod britanskog muzičara anskioznost, koja je postala hronična. Jednog jutra je shvatio da ne može više da komponuje muziku. Znao je da nešto mora da promeni. Vratio se kući, kod svojih roditelja i počeo lagano da se oporavlja.

Polako,ali sigurno, Odel je uspeo da to mračno iskustvo prenese na novi album. Shvatio je, takođe, da lirski horizonti zahtevaju muzičku širinu, pa su njegove pesme mnogo više okrenute elektronici, nešto što Tom Odel naziva bedroom pop sound.

Uporedo sa objavljivanjem singla, Tom je najavio virtuelni live performans  27. februara na platformi Sidedoor.

Domaća publika imala je priliku dva puta da gleda Toma Odela – na Exit festivalu, kao i na koncertu u Hali sportova.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime