Home»Muzika»Pol Makartni najavio biografiju – kroz priču o 154 svoje pesme…

Pol Makartni najavio biografiju – kroz priču o 154 svoje pesme…

4
Shares
Pinterest Google+
Pol makartni/Photo: facebook@@PaulMcCartney
Pol Makartni/Photo: [email protected]@PaulMcCartney

Pol Makartni najavio je knjigu o svom životu pod nazivom “The Lyrics”, kroz 154 pesme iz njegove karijere. “Lyrics”, koji bi trebalo da izađe 2. novembra, biće zapis o životu Pola Makartnija kroz njegove najranije kompozicije iz mladosti, pesme za grupu The Beatles, grupu Wings i iz njegove dugotrajne samostalne karijere.

– Nadam se da će ovo što sam napisao pokazati ljudima nešto o mojim pesmama i mom životu što pre nisu znali – rekao je muzičar.

Fotobomba iz Njujorka… Tik-tokerka se fotkala na ulici, nije ni primetila da pored nje mirno šeta Pol Makartni

Knjiga će sadržati nikad ranije objavljene skice, pisma i slike iz njegove lične arhive. Složene po abecednom redu kako bi pružio kaleidoskopski, a ne hronološki prikaz, prvi put će biti objavljene finalne verzije tekstova pesama uz opis okolnosti u kojima su napisane, ljude i mesta koja su ih nadahnula kao i ono što o njima misli sada.

– Pitali su me zaista puno puta da li bih napisao autobiografiju, ali vreme nikada nije bilo za taj poduhvat – rekao je Makartni i nastavio:  – Jedino što sam uvek uspijevao da napravimi, bilo kod kuće ili na putu, jeste da pišem nove pesme. Znam da neki ljudi kada dođu u određene godine vole da zavire u svoj dnevnik da se prisete svakodnevnih događaja iz prošlosti, ali ja takvih beležnica nemam. Ono što imam su moje pesme, stotine njih, za koje sam naučio da imaju približno istu svrhu. A ove pesme obuhvataju ceo moj život. Nadam se da će ovo što sam napisao pokazati ljudima nešto o mojim pesmama i mom životu što pre nisu znali. Pokušao sam da kažem  nešto o tome kako muzika nastaje i šta ona znači za mene i nadam se šta može da znači i za druge.

Prvu heavy metal stvar u istoriji odsvirali su Beatlesi? Džon Lenon i Pol Makartni su bili ubeđeni u to…

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Stigao "Fatalist" prvi video singl zagrebačkog benda Kozjak

Next post

Zvanično otvaranje Galerije Kombank dvorane izložbom slika, skulptura i video rada Miloša Šobajića

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *