Home»Muzika»Homeland»Da li znate ko je Nemi pesnik? Upoznajte bend čiji je singl postao Hit godine 202

Da li znate ko je Nemi pesnik? Upoznajte bend čiji je singl postao Hit godine 202

4
Shares
Pinterest Google+
Nemi pesnik/ Photo: Peomo (Mascom)
Nemi pesnik/ Photo: Peomo (Mascom)

Novosadski sastav Nemi pesnik oformljen je 2018. godine. Bend čine: Milan Marković (vokal), Marko Aleksić (gitara), Nikola Borčić (bas gitara) i Saša Ignjatović (bubnjevi).

Zvuk grupe Nemi pesnik oslanja se na muziku bendova kao što su The Killers ili Arctick Monkeys a što se tiče domaće scene, možemo ih porediti sa sastavima poput Artan Lili i Buč Kesidi.

Za relativno kratko vreme bend je osvojio publiku i radio stanice singlovima: “Minimalac“, “Matematika“ i “Koliko si luda“.

Najuspešnija pesma do sada je singl “Koliko si luda“ koju su slušaoci “dvestadvojke” pre nekoliko nedelja izabrali za “Hit godine 2020“.

– Bend je dobio ime po stihu iz pesme “Saučesnik“, koja će zatvoriti debi album “Slobodna volja“. Svi smo mi pesnici – neki od nas pišu i pevaju, a nekima svakodnevni život stoji na putu. Nemi pesnik je običan čovek koji još nije progovorio, ali koji ima mnogo toga da kaže. Velika nam je čast što će nam prvi album objaviti jedna toliko velika kuća kao što je Mascom. Koristimo priliku da se zahvalimo upravo našoj izdavačkoj kući što pažljivo sluša Neme pesnike u svojoj okolini i što im daje priliku da dobiju glas – izjavili su članovi grupe Nemi pesnik.

Ekipa benda već neko vreme radi na realizaciji debitantskog albuma koji će biti objavljen u narednim mesecima uz još jedan novi singl.

Previous post

"Oni žive"... Otvoren poziv za slanje fotografija o životu studenata u Studentskom gradu

Next post

"The Collected Works of Jim Morrison" stižu u junu... a u njima sve što je kultni lider Doorsa ikada napisao

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *