Home»Muzika»Toksično… Pussy Riot i američki queer kantautor Dorijan Elektra snimili šokantan video

Toksično… Pussy Riot i američki queer kantautor Dorijan Elektra snimili šokantan video

5
Shares
Pinterest Google+
Pussy Riot, Dorian Electra/Photo: YouTube printscreen
Pussy Riot, Dorian Electra/Photo: YouTube printscreen

Nađa Tolokonnikova iz ruske muzičko aktivističke grupe Pussy Riot, snimila je singl “Toxic” nastao u saradnji s Dorijanom Elektrom. Pesma, koju je producirao Dilan Brejdi iz 100 gecs, dobila je svoj video spot ispunjen krvlju i čestim žestokim digitalnim intervencijama u samom spotu.

U izjavi povodom novog singla i spota Nađa je rekla da se ove godine navršava 10. godišnjica grupe Pussy Riot i stvaranja političke muzike i umetnosti i naglasila:

– ‘Toxic’ je politički, jer je lično – političko. Singl odražava važnost brige o sebi, negovanja svog mentalnog zdravlja i držanja podalje od veza koje vas truju.

Ponovo uhapšena članica grupe Pussy Riot… I opet zbog protesta protiv Putina

Potom je objasnila i sam razlog snimanja ovakvog nasilnog i šokantnog spota:

– Pre nekoliko godina prošla sam kroz emocionalno nasilnu vezu koja je na kraju bila i fizički nasilna jer su me držali protiv moje volje u kući u kojoj smo živeli. Najbolji način za obradu traume za mene je stvaranje umetnosti, zato smo s Dorjanom i Dilanom napisali “Toxic”. Osim muzike, koristim i druge alate kako bih uverila druge da svoje mentalno zdravlje stavljaju na prvo mesto, osposobe se za prepoznavanje emocionalnog nasilja i što brže napuštanje nasilnih veza.

Novim spotom za pesmu “Rage” Pussy Riot traže puštanje Navaljnog i Maše Alekhine iz zatvora i – ostavku Putina

Američki kantautor/kantautorka nedefinisanog rodnog opredelenja Dorijan Elektra Fridkin Gomberg tim je povodom izjavio/izjavila:

– Velika mi je čast što sam učestvovao na ovoj pesmi. Nađa je jedna od mojih najdražih ljudi, prijatelja i saradnica i oduvek me toliko nadahnjivalo mešanje aktivizma i umetnosti Pussy Riota. Ova se pesma tako brzo spojila s Našom i Dilanom u studiju – znali smo da moramo istovremeno da napravimo nešto abrazivno i simpatično.

U januaru je u Rusiji uhapšeno više članova grupe Pussy Riot posle protesta zbog puštanja opozicionog lidera Alekseja Navaljnog. Nekoliko dana kasnije, sastav je objavio video za novu pesmu “Rage” koja je prošle godine producirana pošto su je ruske vlasti proglasile “gay propagandom”.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Kraljica nas pustila u svoj svet... Pogledajte službeni trejler za novi dokumentarac o Tini Tarner

Next post

Bestseler "Damin gambit" konačno u našim knjižarama...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *