Home»Knjige»Bestseler “Damin gambit” konačno u našim knjižarama…

Bestseler “Damin gambit” konačno u našim knjižarama…

5
Shares
Pinterest Google+
The Queen’s Gambit/Promo
The Queen’s Gambit/Promo

“Damin gambit”, bestseler Voltera Tevisa napisan 1983. godine, decenijama oduševljava čitaoce širom sveta.

Delo veličanstvenog proznog zapisa i specifične britkosti nadahnulo je kreatore čuvene serije koja je knjigu približila mladim generacijama. Ovaj roman nemoguće je svrstati u uobičajene kategorije. To je priča o odrastanju, šahu, zavisnosti, prepuna obrta i jakih emocija. Ako vam se dopala serija, dovoljno je reći da je knjiga mnogo, mnogo bolja!

A NA KOM POLJU DAMA TREBA DA STOJI? ZAŠTO JE NOVU KOLUMNU O HIT SERIJI “THE QUEEN’S GAMBIT” NEMANJA JOVANOV ZAPOČEO REČIMA – SREĆAN SAM!

“Damin gambit” je priča o Bet Harmon, mladoj ženi koja je postala heroina svog vremena ostvarivši snove i rušeći barijere. Kada je sa osam godina završila u sirotištu, činilo se da je Bet Harmon predodređena za sivu i bezličnu sudbinu, poput odeće koju je nosila. Sve dok ne odigra prvu partiju šaha. Njen genijalni talenat odmah je očigledan – dok igra, čula joj se izoštravaju, jasnije razmišlja, i prvi put oseća da ima kontrolu nad svojim životom. Bet postaje sve bolja, a glamurozni i uzbudljivi turniri pružaju joj nadu da je čeka drugačija budućnost na tabli sa šezdeset četiri polja u crno-belom svetu. Ali taj svet zamršen je kao i njeni potezi, i iako deluje mirno i uglađeno, krije vulkane strasti i opasnosti, i u njemu su dozvoljene najpodmuklije spletke.

Damin gambit, cover
Damin gambit, cover

– Čisto uživanje. Ovu knjigu čitam svakih nekoliko godina, i ne mogu da se načudim s kakvom je veštinom napisana – izjavio je Majkl Ondači. Čuveni holivudski glumac Hit Ledžer je pre više od jedne decenije počeo da radi na adaptaciji ovog romana, planirao je da bude režiser i glavni glumac. Serija “Damin gambit” je proslavila mladu i talentovanu glumicu Anju Tejlor Džoj.

TRENDOVI SU ČUDO… ŠAH APLIKACIJE POSTALE HIT ZAHVALJUJUĆI SERIJI “THE QUEEN’S GAMBIT”

Da biste uživali u knjizi “Damin gambit”, nije potrebno da razumete šahovske poteze. Dovoljno je da proniknete u simboliku prvog poteza u igri života i da ste okrenuti ka romanima neiscrpne snage i jedinstvene estetike.

Previous post

Toksično... Pussy Riot i američki queer kantautor Dorijan Elektra snimili šokantan video

Next post

Pola miliona ljudi potpisalo peticiju... Vratite Džonija Depa u "Pirate s Kariba"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *