Home»Muzika»Avishai Cohen Trio 23. aprila u Kombank dvorani

Avishai Cohen Trio 23. aprila u Kombank dvorani

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival po treći put predstavljaju domaćoj publici koncert jednog od svetskih džez miljenika, izraelskog kontrabasiste Avišaja Koena.

Koncert će biti Koenov treći nastup u Beogradu, ali i treći pokušaj od početka pandemije koronavirusa da ovog izuzetnog umetnika ponovo ugostimo: koncert sa Triom prvobitno je bio najavljen za april, a potom za decembar 2020. godine, kao BDŽF program plus. Oba puta je odložen zbog nepovoljnih epidemioloških okolnosti i poteškoća sa međunarodnim putovanjima.

Novi termin održavanja koncerta Avishai Cohen Tria je petak, 23. april u Kombank dvorani, sa početkom u 19:00 časova.

Avišaj Koen/ Photo: Andreas Terlaak (promo, DOB)
Avišaj Koen/ Photo: Andreas Terlaak (promo, DOB)

Izraelski kontrabasista, pevač i kompozitor Avišaj Koen spada među džez zvezde koje je domaća javnost upoznala na Beogradskom džez festivalu kada su još bile u usponu.

U Beogradu je prvi put nastupio na Kolarcu 2007. godine, kada je tek kretao u globalni muzički “osvajački pohod“.

Potom se vratio pred srpsku publiku kao jedan od najpopularnijih džezera 21. veka i najveća zvezda Beogradskog džez festivala 2016. godine, okupivši više dve hiljade ljudi na koncertu u  Sava Centru.

Avišaj Koen/ Photo: Andreas Terlaak (promo, DOB)
Avišaj Koen/ Photo: Andreas Terlaak (promo, DOB)

Na predstojećem beogradskom koncertu publici će da predstavi novi, 17. album “Arvoles“ i to u novoj trio postavi koju čine izuzetni mladi talenti: azerbejdžanski pijanista Elčin Širinov i izraelska bubnjarka Roni Kaspi, koja sa svega 20 godina  ima već 14 godina muzičkog iskustva.

Tako će i ovaj Koenov nastup obeležiti nova muzika i nova energija muzičara, pred kojima je, verujemo, slava koju su stekli njegovi raniji saradnici.

Biće ovo izuzetna prilika da se ponovo sretnemo sa starim prijateljem, proslavimo moć muzike i zajedno uživamo u jedinstvenom zvučnom univerzumu koji Avišaj Koen kreira svojim magičnim prstima.

Organizator koncerta je Dom omladine Beograda, a ulaznice možete da nabavite na blagajni Ticket Visiona u DOB po ceni od 1.600, 2.200 i 2.500 dinara.

Posetioci koji imaju ulaznice kupljene za ranije najavljene termine koncerta Avišaj Koen Trija (27. aprila 2020. i 16. decembra 2020.) moraju ih zameniti za ulaznice sa novim terminom koncerta (23. aprila 2021. ).

Ulaz na koncert biće moguć samo sa ulaznicama sa novim datumom, a zamena se može izvršiti na Ticket Vision Blagajni u Domu omladine Beograda, najkasnije do 22. aprila 2021.

Previous post

Bend Mimo Protokola objavio making of video sa snimanja spota za "100 svetlosnih godina"

Next post

Preminuo čuveni kompozitor i dirigent Vojkan Borisavljević

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *