Ovako bi ova soba izgledala kad umrem… pomislio je Stiven King. Rezultat su roman i nova serija “Lisey’s Story”

0
85
Stiven King/Photo: ZouTube printscreen
Stiven King/Photo: ZouTube printscreen

Plodni autor video je mnoga svoja dela prilagođena za film i televiziju – uključujući CBS All Access “The Stand”, HBO franšizu “The Outsider” i “It” – i izdvojio je ličnu prirodu oživljavanja “Lisey’s Story”  na Appleu kao možda jedan od većih izazova u adaptaciji njegove ogromne autorske biblioteke.

– Budite u tome do kraja, što je više moguće ili budite potpuno van toga  – rekao je King o svojoj filozofiji iznošenja svog dela na ekran. – Lako je odstupiti kad vas nešto omete, odustati od knjige, od filma, ali ovo je bilo to – projekat strasti.

Postoji jedna knjiga… za koju se Stiven King ne seća da je napisao… a jeste

“Lisey’s Story” označava redak potez Kinga, koji je napisao svih osam epizoda prema svom horor bestseleru “Lisey’s Story”. U seriji ponovo sarađuje sa J. J. Abrams, kao i sa zvezdama Džulijen Mur i Klajvom Ovenom, a serija bi trebalo da se pojavi na leto.

– Stiven je pogodio poentu, većina svega što je napisao može se snimiti – rekao je Abrams novinarima u petak tokom virtualnog panela u sklopu zimske turneje Udruženja televizijskih kritičara. – Pitanje je šta bi trebalo da bude – a ne šta može da bude. Teško je razmišljati o svim neverojatnim pričama koje je Stiven napisao.

King je primetio da je lična priroda “Lisey’s Story” učinila snimanje serije “posebno izazovnim” jer “prolazi kroz toliko različitih niovoa pamćenja”. Triler se vrti oko Lizi Landon (Džulijen Mur) dve godine posle smrti njenog supruga, poznatog romanopisca Skota Landona (Klajv Oven. Drama prati uznemirujuće događaje koji nateraju Lizi da se suoči sa sećanjima na svoj brak sa Skotom koje je namerno blokirala u svom umu.

– “Lisey’s Story” mi puno znači jer je to je priča o ljubavi i braku i kreativnom impulsu, a u njoj je i zlikovac, koji mi se jako svideo – rekao je King.

Stiven King: Pa kako nisu predvideli ovu epidemiju? Sve sam im lepo napisao…

King je primetio da je roman nadahnut sopstvenim iskustvom povratka kući pošto je hospitalizovan s obostranom upalom pluća. Posle tri nedelje boravka u bolnici, King je stigao kući i shvatio da je njegova žena odlučila da preuredi njegovu kancelariju. Iako je još bio pod lekovima i tek pokušavao da se podigne na noge, zapanjio se kad je pronašao svoju kancelariju potpuno praznu.

– Mislio sam: ‘Ovako bi ova soba izgledala nakon što umrem’, a “Lisey’s Story” je proizašla iz toga – rekao je.

Iako je veliki deo “Lisey’s Story” snimljen pre nego što je pandemija naterala produkcije širom sveta da se zatvore, na kraju su se mnogi kreatori TV serija vratili na posao. Producenti su takođe primetili da pandemija čini mnoge teme u “Lisey’s Story” sada relevantnijima nego pre godinu dana.

STIVEN KING nije ni dolar zaradio od kultnog filma “BEKSTVO IZ ŠOŠENKA”, iako je snimljen prema njegovoj originalnoj priči… Evo kako je do toga došlo

Teme izolacije, usamljenosti i načina na koji gledamo na prošlost prolaze sada na drugačiji način – rekao je šef televizije Bad Robot Ben Stivenson.

– Ono što me je naježilo bila je scena u kojoj vidimo kako Lizi ulazi u bolničku sobu i nosi masku. Pomislio sam: “Bože moj, ovo sve sada radimo”.

“Lisey’s Story” označava najnoviju saradnju Abramsa i Kinga, koji su se prethodno udružili na Hulu’s “Castle Rocku” i “11.22.63”. Dvojac se upoznao tokom Abramsovog uspeha sa “Lost”, i ostao je u kontaktu u godinama koje su sledile. King je takođe izjavio da su on i Abrams razgovarali o horor antologiji nazvanoj “Tiny Horrors”, ali nije otkrivao više detalja.

Konkretan datum premijere “Lisey’s Story” još nije najavljen.

HL/Izvor: hollywoodreporter.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime