Home»Film»Trebalo je da Saša Baron Koen bude Fredi u “Boemskoj rapsodiji”, evo zašto nije… Dejvid Finčer tvrdi: Bio bi fenomenalan…

Trebalo je da Saša Baron Koen bude Fredi u “Boemskoj rapsodiji”, evo zašto nije… Dejvid Finčer tvrdi: Bio bi fenomenalan…

4
Shares
Pinterest Google+
The Trial of the Chicago 7 /Photo: Netflix promo
The Trial of the Chicago 7 /Photo: Netflix promo

Film “Bohemian Rhapsody” bio je jedan od najvećih hitova 2018. godine i proslavio je Ramija Maleka u ulozi Fredija Merkjurija, pevača grupe Queen. Film je režirao Brajan Singer ali ne u potpunosti, posle sukoba na snimanju film je dovršio Dekster Fletčer. Međutim, pripreme za film trajale su godinama i po prvobitnom planu trebalo je da ga režira David Finčer a u glavnoj ulozi trebalo je da bude Saša Baron Koen, poznatiji kao Borat.

O tome je David Finčer u podcastu “The Director’s Cut” razgovarao sa rediteljem i scenaristom Aronom Sorkinom.

SAŠA BARON KOEN ŽESTOKO KRITIKOVAO MARKA ZAKERBERGA: DA JE FB OSNOVAN 30-IH, HITLER BI PREKO NJEGA MOGAO DA TARGETIRA JEVREJE

Razgovor o Baronu Koenu nametnuo se jer on glumi jednu od glavnih uloga u filmu “The Trial of the Chicago 7” koji je Sorkin režirao.

– On je tako vešt i specifičan. Puno zna o stvarima kojima se bavi. Puno razmišlja. Tih je i vrlo oprezno bira reči – opisao ga je Finčer dodajući kako nije bio siguran da će dobro odigrati Ebija Hofmana u filmu “The Trial of The Chicago 7”, ali je kasnije shvatio da je to bio izvrstan odabir.

ZAŠTO TAKO MALO ZNAMO O OVOM MOMKU…? A ON JE “STAJAO” IZA MERKJURIJEVOG GLASA U FILMU “BOHEMIAN RHAPSODY”

Tada su počeli da razgovaraju o Baronu Koenu i filmu “Bohemian Rhapsody” pa je Finler upitao Sorkina da li je video probne fotografije Koena kao Fredija Merkjurija. Sorkin ih nije video na šta mu je Finčer rekao “Čoveče, moraš to da vidiš… te fotografije su spektakularne”.

Međutim, Baron Koen je napustio taj projekat 2013. godine, a britanski reditelj Stiven Frers svojevremeno je otkrio razloge za to. Naime, Koen je želeo da napraviti drugačiji film koji bi bio zabranjen za mlađe od 18 godina i u kojem bi se prikazali najmračniji delovi života Fredija Merkjurija. Ali, kako su članovi grupe Queen Brajan Mej i Rodžer Tejlor ujedno bili i koproducenti filma, oni su odbili takvu verziju pa je Baron Koen napustio projekat.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Uzdrmati, razbuditi, provocirati... Ras, dva, tri – maljčiki!

Next post

"Povratak u budućnost“... 49. FEST od 2. do 11. aprila u Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *