Home»Film»“Povratak u budućnost“… 49. FEST od 2. do 11. aprila u Beogradu

“Povratak u budućnost“… 49. FEST od 2. do 11. aprila u Beogradu

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Predstojeći, 49. Međunarodni filmski festival – FEST, održaće se od 2. do 11. aprila 2021, u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF), pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Festival se ove godine održava pod sloganom “Povratak u budućnost“ sa namerom da kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskih platna i povratku filmske publike u bioskope.

– S posebnom pažnjom selektovan, ovogodišnji festivalski program predstaviće više od 70 premijernih filmova najnovije svetske kinematografije u 7 programskih celina, koje će publika moći da pogleda u bioskopskim salama Sava Centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx-a. Posebno nam je značajno što će sledeća godina biti u znaku 50. FEST-a, a u susret jubileju ove godine FEST-ova publika imaće prilike da na velikom platnu Sava Centra pogleda kultne filmove koji su obeležili prethodne edicije festivala u okviru programa FEST-ovih 50- izjavio je direktor CEBEF-a Damir Handanović.

Damir Handanović /Foto: Dušan Milenković (dozvoljeno za objavljivanje)
Damir Handanović /Foto: Dušan Milenković (dozvoljeno za objavljivanje)

Na svečanom zatvaranju FEST-a, 11. aprila u Sava Centru, premijerno u Srbiji biće prikazana nova, premontirana verzija filma “Kum 3” legendarnog reditelja Frensisa Forda Kopole, nastala povodom tridesetogodišnjice od prvog prikazivanja ovog ostvarenja.

Poslednje poglavlje sage o porodici Korleone dobilo je i nov naziv: “Kum, Epilog: Smrt Majkla Korleonea“, kojim Kopola odaje počast piscu i scenaristi Mariju Puzu, a uključuje naslov koji su prvobitno namenili za treći deo “Kuma”. Za potrebe nove verzije, Kopola je napravio nov početak i kraj filma, i prepakovao određene scene, kadrove i muziku.

Previous post

Trebalo je da Saša Baron Koen bude Fredi u "Boemskoj rapsodiji", evo zašto nije... Dejvid Finčer tvrdi: Bio bi fenomenalan...

Next post

Nik Kejv & The Bad Seeds sakupljaju novac kako bi pomogli svom pomoćnom osoblju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *