Nik Kejv & The Bad Seeds sakupljaju novac kako bi pomogli svom pomoćnom osoblju

0
31
Nick Cave and The Bad Seeds/Photo: press promo
Nick Cave and The Bad Seeds/Photo: press promo

Nik Kejv & The Bad Seeds najavili su crowfunding kampanju za prikupljanje sredstava za svoje pomoćno osoblje pošto je Covid-19 ozbiljno uticao na njihovu egzistenciju.

Bend je bio prisiljen da otkaže turneju 2021. godine krajem prošle godine, što je rezultiralo daljnjim finansijskim poteškoćama za njihovo pomoćno osoblje koje ih prati na turnejama, od kojih mnogi rade kao freelanceri i nisu mogli da pristupei državnom finansiranju ili programu podrške.

NIK KEJV OTVORIO PANDORINU KUTIJU: POLITIČKA KOREKTNOST POSTALA JE NAJNESREĆNIJA RELIGIJA NA SVETU

Sada se nadaju da će crowfunding kampanja pomoći u podmirivanju njihovih osnovnih životnih troškova, a obožavaoci koji će platiti za ulazak u nagradnu igru omogućiće im da dobiju jednu od sto nagrada koje je bend namenio za one koji doniraju za tu kampanju. Uz potpisane gitare i klavijature, ostale nagrade uključuju poklon bonove, štampane limitere i još mnogo toga.

U kratkoj poruci na stranici crowdfunding kampanje piše: “Rad za naše pomoćno osoblje je stao. Kao slobodnjacima, vlasti im nisu ponudile nikakvu ili vrlo malu podršku, a dostupni poslovi na drugim mestima trenutno gotovo i ne postoje. Podržali smo naše pomoćno osoblje najbolje što možemo, ali mislili smo da ćemo se i malo zabaviti izvlačenjem nagrada kako bismo pomogli u prikupljanju sredstava za njih”.

I pokret #ILoveLive je nedavno pokrenuo zasebnu crowdfunding kampanju u kojoj su grupe kao što su Foo Fighters, Iron Maiden, Muse i Frenk Tarner donirali nagrade za izvlačenje.

#ILoveLive
#ILoveLive

– Crowfunding kampanja #ILoveLive presudna je za podršku pomoćnom osoblju u backstageu u muzičkoj industriji uživo – rekao je Rob Lov iz Crowdfundera.

– Bez roudija neće biti industrije događanja uživo, čak ni kada se ukinu ograničenja cocida. Crowdfunding je način na koji se zajednice mogu okupiti kako bi podržale ciljeve bliske njihovom srcu, a ovo je sjajan primer kako se muzička industrija udružuje da bi pomogli jedni drugima u vreme velikih potreba.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime