Home»Muzika»Viki Kornel opet tužila preostale članove Soundgardena: Ponudili joj 278.000 dolara kao Krisov deo od prodaje kataloga vredne – 16 miliona

Viki Kornel opet tužila preostale članove Soundgardena: Ponudili joj 278.000 dolara kao Krisov deo od prodaje kataloga vredne – 16 miliona

4
Shares
Pinterest Google+
Soundgarden/Photo@Soundgarden
Soundgarden/[email protected]

Viki Kornel pokrenula je još jednu tužbu protiv članova Soundgardena, ovog puta tražeći od sudije da reši spor oko toga koliko vredi njen udeo u bendu, nasleđen od pokojnog Krisa Kornela .

Prema sudskim dokumentima do kojih je došao Rolling Stone, poslednja salva u tekućoj prepirci između udovice Krisa Kornela  i ostatka benda nastala je pošto je Soundgarden objavio ponudu neimenovane treće strane koja želi da kupi muzički katalog benda. Ponuda je navodno vredela 16 miliona dolara, ali Viiy tvrdi da je bend ponudio kupovinu Krisovog udela “za zlobno nisku cifru manju od 300.000 američkih dolara”.

Udovica Krisa Kornela tužila Soundgarden: Ukrali su njegove neobjavljene pesme, a sada mi još i prete

Da bi se ta brojka stavila u perspektivu, u tužbi se tvrdi da je početna ponuda prilično “sramežljiva” u odnosu na honorare koje je Viki dobila 2018. godine samo za master snimke Soundgardena (npr. ne uključujući dodatne honorare od objavljivanja). Nadalje, u tužbi se tvrdi da je Soundgarden došao do brojke “procenom koja nije u skladu s industrijskim običajima i standardima i prožeta metodološkim manama, kao i da smanjije vrednost imovine partnerstva i zanemaruje da, kad kultni izvođač Krisove magnitude umre, vrednost svega raste”.

Viki i Kris Kornel/ Photo: Facebook @chriscornell
Viki i Kris Kornel/ Photo: Facebook @chriscornell

Marti Singer, advokat Viki Kornel, rekao je u izjavi Rolling Stoneu:

– Tvrdnja benda da se u ovom sporu nekako ne radi o novcu za njih, apsurdna je i licemerna. Ovde se naravno radi o novcu i njihovoj pohlepi. Primili su ponudu treće strane da kupe samo deo njihovih interesa za 16 miliona dolara, a opet su nakon toga ponudili da otkupe Crisove udele za samo 278.000 dolara. A onda je Viki zatražila 21 milion dolara za svoje udele, što su oni odbili – ne zato što su želeli da sačuvaju životno delo, već zato što znaju da će još više iskoristiti buduće iskorišćavanje muzike koju je Kris napisao i ostavštine koju je stvorio i koja im godinama puni džepove.

Da li će biti novog albuma Soundgardena? Snimci vokala pokojnog Krisa Kornela su sačuvani, bend je spreman, ali…

Druga strana tvrdi sledeće:

– Na zahtjev Estate Chrisa Cornella i kao što zahtevaju zakoni države Vašington , ostali članovi Soundgardena predali su Cornell Estateu pre četiri mjeseca ponudu za otkup udela za Soundgarden koji je izračunao uvaženi stručnjak za procene u muzičkoj industriji Geri Koen. Od tada, članovi benda nastavljaju da pokušavaju da reše sve sporove s Cornell Estateom i u nekoliko pokušaja nagodbe, članovi benda odlučili su da ponude višestruko više od iznosa koji je izračunao Koen. Ovaj spor nikada nije bio oko novca za bend. Ovo je njihovo životno delo i njihovo nasleđe.

HL/Izvor: ranododna.com

Previous post

Online koncert Zorana Predina... Muzički poklon Arsenu Dediću i Damiru Kukuruzoviću

Next post

Najnovija naučna studija: Ova muzika smanjuje stres, ali je ne treba slušati kad ste za volanom...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *