Home»Muzika»Preminuo Dejan Bošković, osnivač Ammonite Recordsa i važan akter regionalne nezavisne muzičke scene

Preminuo Dejan Bošković, osnivač Ammonite Recordsa i važan akter regionalne nezavisne muzičke scene

4
Shares
Pinterest Google+

Dejan Bošković preminuo je u 52. godini u Beogradu od posledica korona virusa.

Dejan Bošković bio je osnivač Ammonite Recordsa, koja se već punih dvadeset godina bavi izdavanjem muzičkih i književnih dela i promocijom kulture. Bio pokretač mnogih inicijativa.

Osnivač je beogradskog Indirekt showcase festivala (jedinstvenog po saradnji Umaga i Beograda i koji je protekle decenije radio na promociji i predstavljanju regionalnih muzičkih imena), kulturnog vodiča kroz događanja u Beogradu pod imenom GLE, osnivač je Regionalne organizacije nezavisnih izdavača Runda, Jammonite radija kao i prodavanice ploča Yugoplastika. Bio je suosnivač TV emisije Binta poziva kao i zastupnik kompanije Phonofile za Balkan.

Prema rečima prijatelja i poznanika, nedeljama je bio na bolničkom lečenju od korona virusa, ali stanje se nažalost bilo pogoršalo i Dejan Bošković je izgubio životnu bitku.

Rođen je 29. januara 1970. godine, a završio je Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu, posao kojim se pored muzike također aktivno bavio. Radio je kao asistent na fakultetu od 1995. do 2008. godine. Pamtiće se kao dobar duh muzičke scene, kao i njegov entuzijazam, rad i smisao za humor. Iznad svega pamtiće ga svi “njegovi2 bendovi kojima je pomogao i borio se za njihova prava. Bio je veliki audiofil, ljubitelj ploča, DJ i dobar poznavalac muzike . Životna misija mu je bila da se umetnici edukuju i obuče da koriste svoja prava u cilju postizanja maksimalnih mogućnosti da stvaraoci mogu da žive i da se izdržavaju od svoje umetnosti.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Predstavljen program Festivala dokumentarnog filma ДОК #3

Next post

Online koncert Zorana Predina... Muzički poklon Arsenu Dediću i Damiru Kukuruzoviću

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *