Home»Film»Predstavljen program Festivala dokumentarnog filma ДОК #3

Predstavljen program Festivala dokumentarnog filma ДОК #3

6
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Na ovogodišnjem Festivalu dokumentarnog filma ДОК #3, koji se održava od 25. do 28. februara u Beogradu i na platformi mojoff.net, publika će imati priliku premijerno da pogleda najnovija ostvarenja dokumentarnog filma.

Igor Toholj, umetnički direktor Festivala, najavio je na konferenciji za medije film “Poslednji i prvi čovek“, kompozitora i umetnika Johana Johansona, koji će svečano otvoriti ovogodišnji ДОК #3.

Premijera će da bude održana u Kombank Dvorani u četvrtak, 25. februara od 19:00 časova.

Poslednji i Prvi čovek/ Photo: Promo (DOK#3)
Poslednji i Prvi čovek/ Photo: Promo (DOK#3)

Glavni program festivala obuhvata osam ostvarenja, koje će posetioci moći da pogledaju tokom četiri dana trajanja festivala.

I ove godine ДОК #3 nastavlja tradiciju i predstavlja takmičarsku selekciju debitanskog filma Enter Dok u kojoj će se naći pet dokumentarca: “Putovanje”, “Sreten, Zaboravljeni vajar”, “Nagastyle”, “Interegnum” i “Dan žena”.

Ostvarenja koje je umetnički direktor Toholj izdvojio iz glavnog programa je pre svega film koji zatvara festival – “Neka vrsta raja” .

Upečatljivo snimljen i brižljivo komponovanih kadrova, ovaj dokumentarni film nudi istovremeno surov i nežan i nadrealni pogled na beskrajnu potragu za pronalaženjem smisla i ljubavi u završnom činu života. Producent filma je poznati reditelj Daren Aronovski.

Sreten, zaboravljeni vajar/ Photo: Promo (DOK#3)
Sreten, zaboravljeni vajar/ Photo: Promo (DOK#3)

ДОК #3 teži da publici prikaže ostvarenja koja su aktuelna i prate današnje političke i ekonomske tokove, tako da se u glavnom programu našao i film “Borba” koji svedoči o sudskom epilogu pet tužbi protiv bivšeg predsednika Amerike tj prati pet timova advokata i sudske procese koji i danas traju.

Ove godine festival ima samo jedan muzički dokumentarac i to “Mistifikujte: Majkl Hačens” o Majklu Hačensu, pevaču benda INXS.

DAn žena/ Photo: Promo (DOK#3)
DAn žena/ Photo: Promo (DOK#3)

“Dan žena” rediteljke Dolje Gavanski je film koji na “dinamičan i živ način svedoči o herojskim i pionirskim koracima feminističkog pokreta u SSSR-u posle revolucije do danas.

U okviru festivala premijerno će biti prikazana tri domaća dokumentarca – “Putovanje” Aleksandre Mitrić Štifanić, “Sreten, zaboravljeni vajar” Danijela Pavlovića, kao i film filmskog veterana Zoltana Šifliša “Ljudi sa kamerom” o Aleksandru Lifki i Ernestu Bošnjaku.

Domaćin Festivala ove godine biće Kombank dvorana, a publiku očekuje i jedna novina. Pored redovnog programa festivala u salama, neki naslovi naći će se i na onlajn platformi www.mojoff.net.

Cena ulaznica iznosi 300 dinara (Kombank dvorana), dok na plaformi MOJ OFF mogu da se iznajme filmovi po ceni od 2.99 dolara.

Previous post

Novi srpski patrijarh je roker... Voli Partibrejkerse, a evo šta je rekao o odnosu rokenrola i hrišćanstva

Next post

Preminuo Dejan Bošković, osnivač Ammonite Recordsa i važan akter regionalne nezavisne muzičke scene

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *