Home»Muzika»Darko Rundek nije optimista: Korona je samo početak… Vežite pojaseve, slećemo – a nigde piste

Darko Rundek nije optimista: Korona je samo početak… Vežite pojaseve, slećemo – a nigde piste

4
Shares
Pinterest Google+
Darko Rundek/ Photo: Vlasta Prohaska
Darko Rundek/ Photo: Vlasta Prohaska

Darko Rundek je pandemiju dočekao u jednom malom mestu na Braču, gde je nastao i njegov novi album “Brisani prostor”, i često odande objavljivao na društvenim mrežama priče o životu u skladu sa prirodom.

Rambo Amadeus i Darko Rundek u kampanji “Umetnici za spas reka Balkana”

Trenutno boravi u Francuskoj, a za Dnevni avaz je opisao kako je izgledao njegov put koji je prešao od Hrvatske do Francuske.

– Pripremio sam negativan test na kovid-19, na engleskom, isprintan u tri primerka, ali me niko za njega nije pitao. To je lepa ruta, Ljubljana – Venecija – Verona – Đenova, pa sam prespavao u hotelu u Savoni. Fin hotel, u luci, niske cene – vansezonske i pandemijske. Posle osam u Savoni – pustoš. Ni psa. Francuska je velika i raznolika zemlja, lepa sa i bez korone. Ja sam sad u pokrajini Seven, brdovit kraj iznad Provanse. Ima veliki nacionalni park u blizini. Učestvujem u životu jedne kolektivne farme, koja, osim što se većinom sama prehranjuje, proizvodi hleb, zimnicu i pivo. Sve je organsko – rekao je Rundek.

Zemlja za nas… Darko Rundek podelio recept za zdraviji život sa svog eko-imanja na Braču

Na pitanje koliko je korona promenila njegov život, dao je sledeći odgovor.

– Privatno, susrećem se s manje ljudi, s nekim novim refleksima distance. A što se sveta tiče, on više nije mogao nastaviti kuda je krenuo, iscrpljujući život na ovoj ograničenoj planeti, pa je korona prvi, sad već svima vidljivi, znak urušavanja koji je u toku. Vežite pojaseve. Slećemo, a nigde piste – rekao je muzičar.

Darko Rundek je nedavno napunio 65 godina.

– Još sam u dobroj formi, ali znam da me ne čeka bolja. Imam utisak da vidim šire i mirnije. Polako odlaze s ovog sveta ljudi koje sam poznavao – rekao je muzičar.

HL/Izvor: avaz.ba

Previous post

Najnovija naučna studija: Ova muzika smanjuje stres, ali je ne treba slušati kad ste za volanom...

Next post

Preminuo legendarni kantautor Đorđe Balašević... Poslednja plovidba panonskog mornara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *