Home»Fun»Ovaj čovek ima najdublji glas na svetu… Raspon mu je – 10 oktava, a drži i Ginisov rekord za najnižu otpevanu notu

Ovaj čovek ima najdublji glas na svetu… Raspon mu je – 10 oktava, a drži i Ginisov rekord za najnižu otpevanu notu

5
Shares
Pinterest Google+
Tim Storms/Photo: YouTube printscreen
Tim Storms/Photo: YouTube printscreen

Tim Storms je uvek imao prilično dubok glas…

Imao je osam godina kada je čuo hrišćansku acapella grupu i otkrio da zajedno sa njom može da peva bas note. Deset oktava raspon je njegovog glasa i upisan je u knjigu rekorda kao čovek koji je otpevao najnižu notu.

Storms je vlasnik ustvari dva svetskih rekorda: ima najveći raspon glasa, deset oktava, a uspeo je i da otpeva dosad najnižu zabeleženu notu G-7 (0,189 Hz). Rekord je postavio 2012.godine.

Shazam ima novog šampiona… Oboren Ginisov rekord, ovo je pesma sa najviše pretraživanja u istoriji

Tim nikada nije zamišljao da će njegov glas ikada postati najdublji ikad izmeren, omogućavajući mu da pogađa note niže od frekvencije koju ljudsko uho može da otkrije.

Sam Storms kaže da ne čuje note G-7 koje može da pogodi, ali tvrdi da to nekako oseća, a specijalna oprema koja se koristi za testiranje njegovog dubokog glasa potvrdila je da zaista može da dostigne nečujne frekvencije.

– Nekako ih čujem u glavi što se tiče zvuka mojih vokalnih akorda, ali što se tiče frekvencija, to je nešto više ili manje ono što osećam – rekao je Tim Storm.

Oboren Ginisov rekord u sviranju “vazdušne gitare”… Šta mislite uz koju stvar?

Storms je saznao je da je posebniji od ostalih basova tek nakon što je na koncertu naišao na stručnjaka za uho, nos i grlo. On mu je rekao da su njegove glasnice duplo duže od glasnica kakve je inače viđao u svojoj praksi te da su  njegovi aritenoidni mišići puno pokretljiviji od drugih ljudi.

– Oni koriste analizator frekvencije ili ispitivač vibracija, kako ga neki inženjeri nazivaju – rekao je Storms za NPR.

Brzo, brže, Slim Šejdi… Eminem oborio rekord u brzini repovanja

– Na njega je priključen mali mikrofon, vaše je samo da zapevate u njemu. I to mora biti u kontrolisanom studijskom okruženju da ne bude bilo kakvih spoljnih prekida. Vi pevate u mali mikrofon, a on uhvati svaku frekvenciju koju mu date i kaže vam tačno koliko glasno pevate svaku frekvenciju.

Zanimljivo je da, iako Tim kaže da se njegov glas tokom njegovih tinejdžerskih godina zapravo nikada nije produbio, postaje sve dublji kako stari kao odrasla osoba.

Previous post

There's something in the fog... again... Džon Karpenter: Otvoren sam za ideju nastavka "Magle"

Next post

Italijanski metal bend Animal House predstavio video singl "Need To Be Me"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *