Home»Muzika»U čemu je, ustvari, problem sa streaming platformama: Današnji muzičari na početku svoje karijere dobili su poslednjih 50 godina muzičke industrije za konkurenciju!

U čemu je, ustvari, problem sa streaming platformama: Današnji muzičari na početku svoje karijere dobili su poslednjih 50 godina muzičke industrije za konkurenciju!

4
Shares
Pinterest Google+
streaming services
streaming services

Šefovi streaming platformi kao što su Spotify, Apple i Amazon trebalo bi da se pojave pred parlamentarnim zastupnicima Ujedinjenog kraljevstva sledeće nedelje u završnoj sesiji istrage o ekonomiji streaming platformi.

Istraga istražuje financijski uticaj streaminga na umetnike, a muzičari kao što su Ed O’Brajen iz Radioheada, Gaj Garvej iz Elbowa i Nadin Šah poručili su zastupnicima da su nepravedne isplate streaming servisa “pretnja budućnosti muzike” tokom prvog saslušanja u novembru prošle godine.

Džin Simons rezigniran: Streaming je ubio rok muziku, pesma treba da vam ima milijardu pregleda da biste zaradili neku pristojnu lovu

Poslednja sesija održaće se sledećeg utorka (23. februara), a očekuje se da će se fokusirati na prihode od streaminga, alternativne poslovne modele i odnos s muzičkom industrijom, kao i na način na koji se koriste podaci slušalaca.

Otvoreno pismo Džimija Pejdža streaming platformama: Vreme je da počnete da muzičare plaćate pošteno!

Ministarka digitalne kulture i kulture Kerolin Dinenaž takođe će se pojaviti pred zastupnicima, zajedno s Horacijom Gutijerezom, šefom globalnih poslova i glavnim pravnim zastupnikom Spotifya, Elenom Segal, višom globalnom direktorkom za izdavaštvo muzike u kompaniji Apple Inc i Polom Firtom, Amazonovim direktorom za međunarodnu muziku.

Peter Letem, izvršni direktor britanskog udruženja za autorska prava na muziku PPL, rekao je na poslednjem sastanku da su današnji muzičari na početku svoje karijere “dobili poslednjih 50 godina muzičke industrije za konkurenciju” na digitalnim platformama kao što su Spotify i Apple Music.

– Konačno, imate neke od najtalentovanijih ljudi u našem društvu koji se danas bore za život – rekao je Letem za BBC.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

U aprilu stiže novi live album Mötorheada - "Louder Than Noise… Live in Berlin"

Next post

Preminuo Branko Marušić Čutura, istinska legenda ex-YU rocka

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *