There’s something in the fog… again… Džon Karpenter: Otvoren sam za ideju nastavka “Magle”

0
144
Oglasi
Džejmi Li Kertis (The Fog)/ Photo: youtube.com printscreen
Džejmi Li Kertis (The Fog)/ Photo: youtube.com printscreen

Slavni režiser Džon Karpenterostavio je otvorenu mogućnost da bude snimljen nastavak njegovog kultnog filma “Magla” iz 1980. godine.

Karpentera, koji je izvršni producent i kreativni savetnik za “Halloween Kills”, u intervjuu za NME pitali su o potencijalnim nastavcima bilo nekog od njegovih filmova, na šta je on odgovorio:

– Dosta se govorilo se o nastavku “Magle”. Govorilo se o nastavcima za veliki broj mojih filmova. Jednostavno, to se još nije dogodilo iz različitih razloga. Ali da, razgovarali smo o tome i otvoren sam za tu ideju – izjavio je Karpenter za NME.

Plakat, The Fog/ Photo: Promo
Plakat, The Fog/ Photo: Promo

“Magla” je snimljena između dva Karpenterova remek-dela – “Halloween” i “The Thing”, pa je često bila potcenjena od strane kritike, iako je popularan na žanrovskom repertoaru.

Karpenter je za ovaj projekat vratio svoju omiljenu glumicu Džejmi Li Kertis i ubedio njenu majku, slavnu Dženet Lida se pridruži ekipi, tako da je ovo bio prvi put da su dve “kraljice vriska” bile zajedno na ekranu.

Priča “Magle” odvija se u primorskom kalifornijskom gradu i prati njegove stanovnike dok se misteriozna magla nadvlači nad njihovim gradom. Grad slavi stogodišnjicu svog osnivanja, a magla dovodi neke nepozvane goste – duhove pomoraca, koji su ubijeni u brodolomu pred obalom mnogo godina ranije od strane predaka današnjih stanovnika grada.

“Magla” je već imala rimejk 2005. godine, ali verzija režisera Ruperta Vejnrajta naišla je na još negativnije kritike od originala. Uprkos tome, “Magla” bi mogla da se vrati… ali iz ruku prvobitnog autora.

Izvor: nme.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime