Home»Kultura»Izložba “Nowhere to be found” Huseina Đulovića u Galeriji DOB

Izložba “Nowhere to be found” Huseina Đulovića u Galeriji DOB

4
Shares
Pinterest Google+

Izložba fotografija Huseina Đulovića pod nazivom “Nowhere to be found” biće otvorena 17. februara u Galeriji Doma omladine Beograda.

– Nikada nismo sami. Privatnost je skupocena, a i takva je danas nemoguća. Jedan od vodećih budućih problema u kojima ćemo svi biti svedoci jeste zaštita sopstvenih podataka. Živimo u svetu u kojem konstantno dajemo svoje podatke sa potpunom saglasnošću ne obazirući se na reprekusije. Svaki odraz u ekranu, svako slovo na tastaturi, svaka odluka pri kupovini, karta na putovanju, konverzacija sa prijateljima, anketa o kučićima, mišljenje o politici, biranje filma na platformama… sve ostaje u algoritmu. (Husein Đulović, iz predgovora katalogu izložbe)

Husein Đulović (1994) je fotograf iz Novog Pazara. Pored Američke književnosti koju završava, aktivno se bavi uličnom fotografijom.

Kroz svoj rad beleži i istražuje odnose i živote naselja, gradova, ulica i ljudi. U svojim radovima spaja književnost sa fotografijom često praveći svoj lični putopis emocija i situacija.

Svoje radove objavljivao je u dnevnim novinama, magazinima, fanzinima, onlajn časopisima i stranicama širom Evrope. Član je BULB – Balkanskog fotografskog kolektiva i sa kolegama vodi Foto Kino Klub u Novom Pazaru. 

Učestvovao je na raznim festivalima i u organizacijama kao predavač za mlade fotografe koji tek stupaju na scenu.

Photo: Promo
Photo: Promo
Previous post

Tekstopisac Dajan Voren otkrila veliku tajnu iza hita "I Don’t Want To Miss A Thing" grupe Aerosmith...

Next post

"Strpljen - Spašen"... Stigao debi album benda Kulise

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *