Home»Kultura»Bajaga: Čast mi je što sam dobio orden Karađorđeve zvezde, u najboljem sam društvu…

Bajaga: Čast mi je što sam dobio orden Karađorđeve zvezde, u najboljem sam društvu…

4
Shares
Pinterest Google+
Bajaga orden/Photo: RTS printscreen
Bajaga orden/Photo: RTS printscreen

Muzičar i frontmen sastava Bajaga i instruktori jedan je od brojnih pojedinaca i institucija koji su dobili priznanja povodom Dana državnosti Srbije.

– Velika mi je čast što sam dobio orden Karađorđeve zvezde. I to prvog stepena. Naročito mi je drago što je nagrada došla u ovom trenutku. Ovo je najveće priznanje koje dodeljuje država Srbija, zbog čega je još značajnije – rekao je za nova.rs Momčilo Bajagić Bajaga.

PREDSEDNIK SRBIJE ODLIKOVAO BORU ĐORĐEVIĆA, BAJAGU I BREGOVIĆA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI…

Na Sretenje je predsednik Srbije uručio odlikovanja, između ostalih, i onima koji su srpsku kulturu proslavili po svetu. Bajagić je ovenčan ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena, koji su, osim njega, dobili reditelj Predrag Gaga Antonijević, muzičari Stefan Milenković i Goran Bregović, slikar Milan Cile Marinković i operska umetnica Jadranka Jovanović.

– Počastvovan sam što sam uvršćen među ličnosti za koje je procenjeno da su na lep način širili srpsku kulturu, umetnost i uticaj svuda u svetu. Naročito mi je drago što sam je dobio u ovoj ekipi. I što sam se našao u najboljem društvu: društvu Brege, Gage Antonijevića, Bore, Cileta – rekao je Bajaga.

U Palati Srbija odlikovani su i reditelj Emir Kusturica, frontmen grupe Riblja čorba Borislav Bora Ðorđević, ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov. Sretenjski orden prvog stepena pripao je glumcu Aleksandru Berčeku, a drugog stepena književniku Peru Zupcu. Orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena dobila je scenaristkinja “Dare iz Jasenovca” Nataša Drakulić.

HL/Izvor: nova.rs

Previous post

Užički Brat video singlom "Otrov" najavio novi studijski album

Next post

Rhapsody of Queen... Ovako zvuči kada klavirski virtuoz svira hitove legendarnog benda

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *