Home»Muzika»Homeland»Tamare Kezz predstavila novi video singl… Poslušajte “Pesmu sireni”

Tamare Kezz predstavila novi video singl… Poslušajte “Pesmu sireni”

5
Shares
Pinterest Google+
Pesma sireni/ Photo: Promo
Pesma sireni/ Photo: Promo

Setimo se i osetimo duh Panonskog mora, koje i dalje živi u talasima njiva, snažnim vetrovima nalik buri, močvarama i vodama koje su za njim ostale.

A u toku duboke noći, kada sve utihne, ako imate priliku da prošetate vojvođanskim sokacima, možda ćete začuti i jecaje panonskih sirena koje skrivene u kutcima čekaju svoje mornare.

Laura 2000 i Tamare Kezz/ Photo: Promo
Laura 2000 i Tamare Kezz/ Photo: Promo

Novi video singl sa zajedničkog EP izdanja producenta Laura 2000 i Tamare Kezz, “Pesma sireni”, omaž je jednom vanvremenskom hitu (nazire se u tekstu pesme).

Spot, koji svakim ponovnim gledanjem otkriva nove motive i značenja, osmislila je, režirala i snimila novosadska audiovizuelna umetnica Ivana Pejak.

Glumica Aleksandra Arizanović, koja je takođe završila Akademiju umetnosti u Novom Sadu, svojim eksperimentalnim plesom i mimikom dočarala je svaku reč, uzdah i tišinu, savršeno tumačeći ulogu prohodale sirene koja, neutešna, ipak uspeva da održi nadu, ostajući i regenerišući se u večnom magičnom krugu iz kog možda i ne želi da izađe. Jer, ona je živo sećanje na more, koje bi bez nje potpuno iščezlo.

Previous post

"Prokletstvo" Radeta Šerbedžije: Od aviona do restorana, svuda u svetu me prepoznaju po ulozi u filmu sa Bredom Pitom...

Next post

Muzika za imunitet #19... Podkast koji ne smete da propustite - Max Butcher i priča o pionirima domaće death metal scene

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *