Šta se sprema? Dejv Grol, Pet Smir i Krist Novoselić sviraju kao Nirvana i snimaju nove pesme…

0
93
Nirvana/ Photo: youtube.com printscreen
Nirvana/ Photo: youtube.com printscreen

Dejv Grol i Pet Smir otkrili su da se povremeno okupljaju s Kristom Novoselićem i privatno izvode pesme Nirvane.

Foo Fighters ovih dana promovišu novi album “Medicine At Midnight” povodom koga su nedavno gostovali i u radio showu Sirius XM slavnog Hauarda Sterna. Tokom intervjua, Stern je pitao Smira, koji se pridružio Nirvani 1993. godine, da li je ikada propustio da svira s bendom, na šta je on odgovorio:

– Svako malo, Krist, Dejv i ja se okupimo i sviramo kao da smo Nirvana. Dakle, ne da ne propuštam, mi stalno sviramo. Ako se nađemo zajedno u istom gradu okupićemo se i svirati.

Pet Smir/Photo: wuikipedia.org Andreas Lawen, Fotandi
Pet Smir/Photo: wuikipedia.org Andreas Lawen, Fotandi

Pet Smir, pravim imenom Georg Albert Rutenberg bio je član Nirvane do smrti Kurta Kobejna, a potom i grupe Foo Fighters koju je posle nekoliko napustio ali povremeno odlazi s njima na turneje. Objavio je nekoliko samostalnih albuma, a najčešće danas radi kao muzički producent. U tom intervjuu je otkrio da su se njih trojica poslednji put okupili u kući u kojoj su Foo Fighters snimili svoj novi album.

NIRVANA JE IZAŠLA NA SCENU, A ONDA JE KRIST NOVOSELIĆ REKAO: DOBRO VEČE, MI SMO BIJELO DUGME…

Grol je zatim izjavio:

– Zapravo smo snimili neke pesme.

Osim neslužbenih jam sessiona, Grol i Smir rekli su tom prilikom da ih često previše bole uspomene vezane uz Nirvanu kao i gledanje starih spotova i nastupa. Grol je izjavio i da je otkrio kako je bio iznenađen kada je saznao da je njegova ćerka znala sve reči pjesme ‘Come As You Are’. Prošlog meseca Dejv je otkrio da još uvek sanja snove vezane za Nirvanu.

HL/Izvor: nacional.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime