“Prokletstvo” Radeta Šerbedžije: Od aviona do restorana, svuda u svetu me prepoznaju po ulozi u filmu sa Bredom Pitom…

0
235
Rade Šerbedžija/Photo: YouTube printscreen
Rade Šerbedžija/Photo: YouTube printscreen

Rade Šerbedžija ima iza sebe karijeru kakva se samo poželeti može, satkanu od nezaboravnih ulogamau filmovima, serijama i na potorišnim scenama širom sveta, ali kada se nađe bilo gde na planeti, ljudi ga znaju samo po jednoj ulozi – onoj uz Breda Pita.

U intervjuu koji ej dao Jutarnjem listu, slavni glumac požalio se na ovo “prokletstvo” odgovarajući na pitanje o tome kako to da je popularan i kod mlađe publike u regionu:

– Dogodio se paradoks da su me gledali u nekim velikim svetskim filmovima. Imali su odnos prema meni iz onoga što radim u svetu, iako mi je žao što možda moje najbolje filmske uloge nisu nikad došle na ove prostore. To su bili umetnički filmovi. Na primer “Fugitive Pieces”, za koji sam dobio grand prix u Rimu na međunarodnom festivalu A-kategorije. To su i filmovi poput “La tregua” s Frančeskom Rosijem, najvećim režiserom s kojim sam radio, ili pak “Broken English”. Ali, pamte me i po velikih uspesima kakvi su “Saint”, Kjubrikov “Eyes Wide Shut”, “The Snatch” Gaja Ričija – rekao je Šerbedžija i dodao:

– Tom sam ulogom postao na neki način popularan u celom svijetu. Kuda god idem, svi me prepoznaju, od aviona do restorana, kao lika iz tog filma – Boris the Blade. To je zaista bio kultni film, u kojem smo svi, od Breda Pita do mene, ostvarili odlične uloge. Ali, moja karijera nije samo to…

DŽONI ŠTULIĆ KAO INSPIRACIJA… RADE ŠERBEDŽIJA POČINJE MINI TURNEJU “MENI SE DUŠO OD TEBE NE RASTAJE”

OGLASIO SE DŽONI ŠTULIĆ I DEMANTOVAO ŠERBEDŽIJU: TAJ KAZANDŽIJA MRAČNO LAŽE…

ŠERBEDŽIJA VS ŠTULIĆ (PART II): AKO DŽONI KAŽE DA SE NISMO DRUŽILI, ONDA NISMO

HL/Izvor: jutarnji.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime