Home»Muzika»Homeland»Muzika za imunitet #19… Podkast koji ne smete da propustite – Max Butcher i priča o pionirima domaće death metal scene

Muzika za imunitet #19… Podkast koji ne smete da propustite – Max Butcher i priča o pionirima domaće death metal scene

4
Shares
Pinterest Google+
Muzika za imunitet/ Photo: Facebook @muzikazaimunitet
Muzika za imunitet/ Photo: Facebook @muzikazaimunitet

Live Podkast u kojem je ekipi Muzike za imunitet sagovornik Max Butcher, moći ćete da pratite u nedelju, 28. februara od 20:00 časova.

Biće to priča o pionirima domaće death metal scene, bendu Mortuary iz Kragujevca, a povod za razgovor je objavljivanje retrospektivnog CD i kasetnog izdanja benda, koje će se pod nazivom “Final Mortuary of Souls” u prodaji pojaviti 1. marta.

Bend Mortuary bio je aktivan od 1990. godine do 1995. godine. U tom periodu snimljena su četiri studijska demo snimka.

Zbog nemilih dešavanja ’90 godina i sveopšteg rasula u kome se našla bivša država članovi su se razišli i bend je prestao sa radom.

Photo: Promo
Photo: Promo

Ipak, frontmen benda Max Butcher nastavio je sa svojim vrlo aktivnim životom na domaćoj ali i međunarodnoj metal sceni.

Kroz razne aktivnosti – od rada na fanzinima i časopisima pa preko organizacije koncerata, vođenja Butcher Sound etikete… Max je ostao aktivno ime na sceni sve do današnjih dana.

– Ova unikatna emisija biće svojevrsni muzički vremeplov gde ćemo se dotaći minulih vremena i nastanka ekstremne metal scene na ovim prostorima, ali takođe kroz razgovor i razne teme, prekopaćemo neke interesantne momente, događaje i napraviti poveznicu sa današnjim periodom i scenom. Podkast je zamišljen kao interaktivni događaj tako da vas pozivamo sve da učestvujete u emisiji, pošaljete nam vaša pitanja i na taj način oplemenite celu priču – poručila je ekipa Muzike za imunitet.

Previous post

Tamare Kezz predstavila novi video singl... Poslušajte "Pesmu sireni"

Next post

Analiza umA predstavila "luksuzni" video singl "Pepeo"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *