Home»Muzika»Mik Džeger otkrio tajnu uspeha Rolling Stonesa: Svaka svirka je nova svirka, svaka publika je nova publika, svaki šou je novi šou…

Mik Džeger otkrio tajnu uspeha Rolling Stonesa: Svaka svirka je nova svirka, svaka publika je nova publika, svaki šou je novi šou…

4
Shares
Pinterest Google+
Mik Džeger/ Photo: Facebook @therollingstones
Mik Džeger/ Photo: Facebook @therollingstones

Rolling Stones su definicija za dugovečnost, i malo je onih koji su na vrhu muzičke industrije toliko dugo kao Džeger, Ričards, Vud i Vots Prošli su pakao zajedno tokom karijere u kojoj je bilo slave, ali i borbe protiv zavisnosti, tuge i svega između. Ipak, nekako su preživeli sve to, ostali i opstali.

Malo koja “ugovorna” partnerstva mogu da se pohvale 50-godišnjim stažom. Zapravo, malo je partnerstava generalno trajalo onoliko dugo koliko je traje veza između pevača The Rolling Stonesa, Mika Džegera i njegovog partnera u “zločinu” Kita Ričarda. Njihovo zajedničko vreme u jednom od najvećih bendova koje je svet ikada video dobro je dokumenovano, ali pevač i gitarista, koji su zajedno napisali neke od najdugovečnijih pesama Stonesa, prijatelji su mnogo duže nego što biste mogli da zamislite. Iako se sada ne druže baš svakodnevno, među njima pšostoji veza koja je više od bratske.

KIT RIČARDS OBJAVIO FOTKU IZ STUDIJA I ZAGOLICAO MAŠTU FANOVIMA… STIŽE NOVI ALBUM ROLLING STONESA?

Nisu znali, dok su se još kao deca igrali imitirajući zvezde rock’n’rolla tih godina, i živeći samo ulicu daleko jedan od drugog, da će jednog dana postati jedan od najvećih muzičkih tandema ikada.

– Živeli smo samo jednu ulicu daleko; njegova majka je poznavala moju majku, a mi smo zajedno bili u osnovnoj školi – rekao je Džeger za Rolling Stone 1995. – Igrali smo se zajedno i nismo bili baš najbliži prijatelji, ali bili smo prijatelji.

Mik Džeger i Kit Ričards/ Photo: Facebook @mickjaggerofficial
Mik Džeger i Kit Ričards/ Photo: Facebook @mickjaggerofficial

Potom su se na kratko udaljili jedan od drugog, kada je Džeger primljen u lokalnu gimnaziju, dok je Ričards upisao obližnju državnu školu. Iako su živeli blizu, ostali su bez kontakta, sve dok se njihove zvezde nisu složile.

– Ovo je istinita priča – sreli smo se na železničkoj stanici – dodao je Džeger u istom intervjuu. – Imao sam neke ritam i blues ploče, koje su bile vrlo cenjena imovina jer tada nisu bile dostupne u Engleskoj. A on je rekao, ‘O, da, ovo je stvarno zanimljivo’. Tako je zapravo počelo.

SNIMA SE TV SERIJA O LEGENDARNOM BENDU… THE ROLLING STONES DALI BLAGOSOLOV I DOZVOLU ZA KORIŠĆENJE SVIH PESAMA

Ta njihova muzička veza stvorila je The Rolling Stones i energija koju su imali kao novi bend brzo ih je učinila zvezdama u usponu londonske scene zahvaljujući njihovim redovnim svirkama uživo koje u to vreme nisu imale konkurenciju.

Džeger je, između ostalog, otkrio i savet za bendove koji su u sličnom položaju u kakvom su oni bili početkom 60-ih, jer, kako kaže, principi onoga što čini dobar bend uvek su isti.

– Svake večeri publika je za mene novi izazov. Svaki put kad izađete tamo je drugačije. Mislite da je to ista svirka, ali nije. To je druga predstava, drugo mesto, druga publika – rekao je pevač.

– Ako ste mlad bend morate da unesete osećaj jedinstvenosti u svaku svirku koju radite i nekako pokušati da zaboravite – iako se svima čini da je to isti šou – da uvek ima nešto različito i posebno u vezi s tim. Nisam siguran da li svi mladi bendovi žele da prođu ono što smo mi prošli, da ostanu toliko uporni. Možda bi radije radili nešto drugo – dodao je Džeger.

SNIMAK ZLATA VREDAN: THE ROLLING STONES PRVI PUT UŽIVO IZVODE “SYMPATHY FOR THE DEVIL”… A TU JE I DŽON LENON

Zapanjujuće je da umetnik kao što je Džegerm i dalje svaki nastup uživo doživljava kao novi izazov, čak i sa 60-godišnjim iskustvom na sceni. Zbog toga milioni i dalje hrle na svaku novu turneju Stonesa. Nadamo se, iskreno, da ćemo posle pandemije imati priliku da se ponovo uverimo u to.

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

Previous post

Šta me snađe... "Masovna monodrama" Anđelke Prpić 18. februara u Banjaluci

Next post

Premijera: Synthwave bend The Tilt objavio novi video singl... Zaplešite uz "Powerplay"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *