Home»Muzika»Au, koliko smo se samo uželeli koncerata… A Ivana i Negative su nam priredili svirku za pamćenje u Kombank dvorani (foto/video reportaža)

Au, koliko smo se samo uželeli koncerata… A Ivana i Negative su nam priredili svirku za pamćenje u Kombank dvorani (foto/video reportaža)

6
Shares
Pinterest Google+
Negative (Kombank dvorana)/ Photo: AleX
Negative (Kombank dvorana)/ Photo: AleX

– Jedino ovako možemo da se viđamo, sa maskama, zato molim vas da se poštuju pravila i sve mere, da sve bude u redu – bile su prve reči Ivane Peters pred koncert benda Negative u Kombank dvorani, prvi koji je zaista podsećao na ono što se koncertom zove posle mnoooogo, mnooogo vremena u Beogradu.

Sinoć je oko 450 srećnika imalo sreću da sa Ivanom i bendom podeli energiju koja nam je stvarno nedostajala.

Bend jeosmislio repertoar kao detaljan presek karijere duge 20 godina, doduše sa pauzama, uvid u četiri studijska albuma, odakle je Ivana podarila hitove na ukusnom muzičkom meniju, i kada počne “Bez promene” i kada viče “Ti me ne voliš”, ili proba “Čarobni napitak ljubavi”, a opet traži “Daj mi ritam”.

– Malo smo ispali iz fazona, kondicije, treninga, nadam se da nam nećete zameriti – želela je Ivana u svakom trenutku da komunicira sa fanovima koji su sve vreme plesali i pevali skoro sve stihove i refrene.

Aleksa je "kidao", publika uživala, gitaristi se zgledali u čudu...

Aleksa Danić (Kombank dvorana)/ Photo: AleX
Aleksa Danić (Kombank dvorana)/ Photo: AleX

Prve aplauze sinoć je u Kombank Dvorani zaradio mladi gitarista Aleksa Danić, specijalni gost benda, koji je izašao na scenu tačno u 19 časova. Aleksa, koji važi za jednog od najtalentovanijih muzičara koje imamo, svoj efektan instrumentalni mini nastup, koji je obilovao virtuoznim deonicama zbog kojih su se pojedini gitaristi prisutni u publici samo zgledali u čudu,  završio je svirajući upravo hit Negativa, pesmu “Ja bih te sanjala” i to je bio idealan uvod za Ivanu Peters i ekipu.

Remek delo od rok melodrame “Kad se svetla ugase” na koncertnom izvođenju realizovana je u vidu istinskog spektakla, jer je basista benda Zmolen zamolio da svi u sali upale svoje mobilne telefone, a da se u sali sva ostala svetla priguše i dobio se fantastičan vizuelni rezultat koji oduzima dah: Bend je imao i goste, nadarenog džez pijanistu Dragana Ćalinu u emotivnoj verziji “Sveta tuge”, kao i mladog gitaristu Ognjena, koji je pomogao da “Tango” zvučikao nikada do sada.

Bilo je dovoljno mesta i za neprolazne pesme “Ni ovde ni tamo”, “Vreme je”, “Iznenadi me”, naravno i “Ja bih te sanjala”, “Spusti me na zemlju”, “Julija”, ali zbog ograničenog vremena zbog pandemije, nije bilo prostora i za ostale hitove – “Zbunjena”, “Laž”, “Oblaci”, “Kraj” …

Negative (Kombank dvorana)/ Photo: AleX
Negative (Kombank dvorana)/ Photo: AleX

– Plašila sam se kako će sve ovo izgledati, zbog cele situacije, ali eto … Meni je bilo mnogo dobro, ne znam za vas – raspoloženo i srećno je izjavila Ivana Peters na kraju koncerta.

Istina, pokušala je da otpeva upravo pomenuti hit “Zbunjena”, misleći da ima još vremena, ali kako se sve to odigralo tek nekoliko minuta pre 21 čas, jasno je bilo da nema dalje, jer do tog vremena kulturne ustanove moraju da stave ključ u bravu.

Tako da bisa nije bilo, za 100 minuta Negative je stvarno pružio svoj maksimum u datim okolnostima, ali je zato publika u horu nastavila da glasno peva “Zbunjena” na islasku iz sale.

A i konačan utisak je upravo takav – zbunjenost. Ovo je bilo sjajno, ali nije to – to. S druge strane, to nam je što nam je. Ili – bolje i ovako, nego nikako. I – hoćemo još! I, dođavola, kako korona zna kad je 21h?

HL/Video: Sasha Ivanovic

Previous post

Dobre vibracije... Greta Van Fleet objavila singl "Heat Above", album stiže 16. aprila

Next post

Pronađena tri izgubljena sinopsisa legendarnog Stenlija Kjubrika... Već kreće snimanje po jednom od njih

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *