Home»Film»The Prodigy snima svoj prvi dugometražni muzički dokumentarac… Sirova, beskompromisna i emotivna priča o “odmetnicima” iz Eseksa

The Prodigy snima svoj prvi dugometražni muzički dokumentarac… Sirova, beskompromisna i emotivna priča o “odmetnicima” iz Eseksa

4
Shares
Pinterest Google+
The Prodigy/Exit promo
The Prodigy/Exit promo

Poznati engleski sastav The Prodigy, radi na svom prvom dugometražnom muzičkom dokumentarcu.

Na projektu radnog naziva “The Prodigy”, radiće režiser Pol Dagdejl u saradnji sa članovima i osnivačima benda – Lijamom Hauveltom i Maksimom Rijalitijem.

Film je opisan kao sirova, beskompromisna i emotivna priča mladih odmetnika iz Eseksa, koji su se okupili u centru rejv scene u kasnim 80-im u Velikoj Britaniji.

Hauvelt i Maksim izjavili su da će u filmu biti kombinovani arhivski snimci, animacije i svedočenja iz prve ruke posvećena pokojnom frontmenu Kitu Flintu, koji je preminuo 4. marta 2019. nakon što je izvršio samoubistvo.

– Posle tragične smrti našeg brata 2019. godine, vreme je da ispričamo priču o svom bendu – izjavili su Hauvelt i Maksim i dodali:
– To je priča o haotičnom i problematičnom putovanju naše bande, našeg benda. Ili jednostavno, priča o braći koja su imala zadatak da stvaraju buku, zapale dušu ljudi i raznesu zvučne sisteme širom sveta. Ovaj film će biti snimljen sa istim žarom kao i naša muzika: beskompromisno, sirovo i iskreno. Ovo je za Kita!

Reditelj Dagdejl, koji je režirao dokumentarne i koncertne filmove za Adel, The Rolling Stones, Coldplay i Pola Makartnija, rekao je da će film “biti divlji kao i bend”.

Izvor: bosonoga.com

Previous post

Dodela XV književne Nagrade za neobjavljeni roman "Miroslav Dereta“ 18. februara u Galeriji 73

Next post

New Order najavili novi koncertni album i film "Education Entertainment Recreation"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *