Home»Fun»Skelecaster… ili ima li nešto luđe od ovoga? Nije znao šta da radi sa kostima svog pokojnog ujaka metalca, pa od njih – napravio gitaru

Skelecaster… ili ima li nešto luđe od ovoga? Nije znao šta da radi sa kostima svog pokojnog ujaka metalca, pa od njih – napravio gitaru

4
Shares
Pinterest Google+
Prince Midnight/Photo: printscreen
Prince Midnight/Photo: printscreen

Inventivni gospodin odao je krajnju počast preminulom ujaku, pretvorivši skeletne ostatke pokojnog metalca u potpuno funkcionalnu gitaru. Možda deluje morbidno, ali zapravo iza Skelecastera postoji zaista simpatična priča, piše Consequence of Sound, prenosu telegraf.rs.

Kako MetalSucks izveštava, čovek pod pseudonimom Prince Midnight upravo je završio konstrukciju gitare od kostiju svog ujaka Filipa. Definitivno pomalo otkačeno, ali prošlo je prilično vremena otkako je Filip preminuo. Tragično je nastradao od posledica saobraćajne nesreće pre više od 20 godina.

Filipov skelet je poklonjen lokalnom fakultetu u Grčkoj, gde je dve decenije korišćen u obrazovne svrhe. Kad kostur školi više nije bio potreban, vraćen je njegovoj porodici. Pošto su se pravoslavni Grci mrštili na kremaciju a troškovi sahrane bili preskupi, Prince Midnight i porodica su se premišljali šta da rade sa Filipovim ostacima.

Prince Midnight/Photo: printscreen
Prince Midnight/Photo: printscreen

Prvo, Prince Midnight je morao da se suoči sa mnogo birokratije samo da bi povratio skelet, jer je morao da podnosi i arhivira tone papira kako bi dospeo u njegovo vlasništvo. Nakon što je konačno primio posmrtne ostatke, na kraju je odlučio da oda počast svom ujaku koji voli metal, pretvorivši njegov kostur u gitaru.

– Dobio sam kutiju kostiju iz Grčke i nisam znao šta s njima da radim. Da ih sahranim, kremiram, stavim na tavan? Sve mi je to delovalo neodgovarajuće da se odužim čoveku koji me je zainteresovao za hevi metal. Tako da sam rešio da ujaka Filipa pretvorim u gitaru, što se pokazalo izazovnim – za MetalSucks je izjavio Prince Midnight i dodao:

DEČKO, TI SI GENIJE…. LIK NAPRAVIO GITARU OD – 1.200 DRVENIH BOJICA

– Mnogo sam istraživao i saznao da to dosad niko nije uradio, tako da sam pionir u tom smislu. Pokušao sam da se konsultujem sa momcima iz prodavnice gitara u Tampi, ali su odustali od procesa. U svakom slučaju, ujak Filip sad može da svira čitavu večnost. Tako bi i on želeo. Veoma sam ponosan na ovaj projekat i način kako mu služi, kao i njegovom životu i uticaju koji je izvršio na mene.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Preminuo Lari Flint... Za jedne je bio kralj pornografije, za druge - najveći američki borac za slobodu medija

Next post

Preminuo Čik Korija, legendarni džez pijanista

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *