Home»Muzika»Marketinški peh stoleća… Jeep 40 godina jurio Bossa za reklamu, a sad zbog njegove pijane vožnje moraju da je skinu sa YouTubea

Marketinški peh stoleća… Jeep 40 godina jurio Bossa za reklamu, a sad zbog njegove pijane vožnje moraju da je skinu sa YouTubea

4
Shares
Pinterest Google+
Brus Springstin/Photo: YouTube printscreen
Brus Springstin/Photo: YouTube printscreen

Pošto je u javnost procurila informacija da je veteran rock scene Bruse Springstin 14. novembra prošle godine u Nju Džeziju uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju, automobilski div Jeep sa svog službenog YouTube kanala ekspresno je uklonio reklamu u kojoj je glavnu ulogu imao upravo slavni muzičar.

Njegov portparol kratko je prokomentarisao da je 71-godišnji Springstin sarađivao s policijom, a optužen je, saznaje se, za nesmotrenu vožnju pod uticajem alkohola i konzumiranje alkohola u zatvorenom prostoru.

Legendarni hit Brusa Springstina ustvari je napisan za – Ramonese… A onda se umešala karma…

Vest o Brusovom saobraćajnom preršaju stigla je nakon što je prošle nedelje na Super Bowlu premijerno prikazana reklama u kojoj roker sedi za volanom Jeepa i promoviše poruku nacionalnog jedinstva.

– Alkohol i vožnja nikad se ne mogu oprostiti niti opravdati. Jedino ispravno je zaustaviti emitovanje reklame dok se ne utvrde stvarne činjenice. Ali naša poruka zajedništva i jedinstva i dalje ostaje jednako važna – saopštili su iz Jeepa, a prenosi portal Hot Press.

Brus Springstin/Photo: YouTube printscreen
Brus Springstin/Photo: YouTube printscreen

Inače, spomenuta video reklama prva je koju je Bruse ikad snimio. On u njoj vozi svoj  Jeep CJ-5 iz 1980. godine.

Zanimljivo je da je Li Ijakoka tadašnji predsednik Chryslera, još sredinom 1980-ih Springstinu nudio pozamašnu svotu novca u nadi da će mu roker dozvoliti da kompanija koristi negovu pesmu “Born in the U.S.A.” u reklami za Chrysler. Brus ga je tada odbio. Više od 30 godina kasnije, 2018, isto je pokušao i Olivije Fransoa, tada glavni direktor marketinga za Fiat Chrysler, ali i njegovi napori bili su uzaludni.

Džo Stramer bio je veliki fan Brusa Springstina… pročitajte pismo koje je rukom napisao svom idolu

– Čovek jednostavno nije na prodaju – rekao je Fransoa, koji je danas, kao glavni direktor marketinga u Stellantisu, multinacionalnoj automobilskoj korporaciji sa sedištem u Amsterdamu, ipak uspeo da pridobije rock zvezdu.

Reklama koja je sada uklonjena s YouTubea snimana je u Kansasu, Koloradu i Nebraski, a umesto da za tu priliku licencira neku svoju već postojeću pesmu, Springstin je u saradnji s Ronom Anjelom komponovao jednu sasvim novu.

HL/Izvor: jutarnji.hr

Previous post

Groove metal bend E.N.D. predstavio novi video singl "Blinded by Avarice"

Next post

U slavu haosa rok kulture... Pogledajte trejler za dokumentarac "Long Live Rock"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *