Home»Muzika»The Gentleman novim singlom “Hide & Seek” najavljuje istoimeni album

The Gentleman novim singlom “Hide & Seek” najavljuje istoimeni album

4
Shares
Pinterest Google+
The Gentleman/ Photo: Promo (Intek Music)
The Gentleman/ Photo: Promo (Intek Music)

The Gentleman je predstavio novi singl “Hide & Seek“, koji je ujedno i prvi najavni singl istoimenog albuma koji će biti objavljen u maju ove godine.

Snimanje i produkciju potpisuje Marin Hraščanec (Intek Music), a spot je režirao, snimio i montirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films).

The Gentleman (Marko Lucijan Hraščanec), svoj muzički put vodio je paralelno u dva naizgled različita svemira. Do 16 godine učio je da svira gitaru, klavir, saksofon i bubnjeve. Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

The Gentleman - Hide and Seek cover/ Photo: Promo
The Gentleman – Hide and Seek cover/ Photo: Promo

S druge strane, svirajući u različitim bendovima još od trinaeste godine, susreće se i sarađuje sa mnogim muzičarima i naslućuje put za svoj današnji stvaralački rad. Kao autor, svoju mladalačku kreativnost već tada je iskazivao kroz pesme pisane isključivo na engleskom jeziku.

Autor je muzike i za niz pozorišnih predstava i radijskih drama. Izgleda da ga ne zanima žanrovsko opredeljenje, nego isključivo muzika kao mogućnost niza umetničkih transformacija.

Upravo njegovo poigravanje sa žanrovima stvara utisak da je za njega umetnost igra, a stvaralaštvo lakoća.

Čudesnom atmosferičnošću i unikatnim vokalom The Gentleman sigurno otvara novo i veliko poglavlje u svom stvaralačkom radu.

Previous post

Read&Roll: Knjige koje se čitaju - glasno... "Dva su jahača prilazila"... čudna, šarena, luda i pomalo konfuzna biografija Džimija Hendriksa

Next post

Danas je Cliff Burton Day... Na internet eventu prijatelji slave život tragično stradalog basiste Metallice

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *