Home»Muzika»Nikad nisi dovoljno star za rokenrol… Otac Larsa  Ulriha snimio album u 92. godini

Nikad nisi dovoljno star za rokenrol… Otac Larsa  Ulriha snimio album u 92. godini

4
Shares
Pinterest Google+
Torben Ulrih/Photo> facebook@Torben Ulrich
Torben Ulrih/Photo> [email protected] Ulrich

Torben Ulrih je sezonski muzičar, performer, pisac, koreograf i kompozitor, a već decenijama objavljuje muziku pod mnogim pseudonimima. Ali sada je Torben postigao stvarno sjajn podvig i objavio novog albuma u 92, godini, konačno pod svojim imenom. U redu, možda to nije rock, već takozvano istraživanje “filozofije i mistike” putem stihova i violončela, ali zvuči prilično intrigantno.

U objavi na Instagramu na kojoj bubnjar Metallice Lars Ulrih grli svog oca – inače poznatog kao “Heavy Metal Gandalf” – Lars objašnjava: “Ovo je moj otac… on je onaj s leve strane. Ima 92 godine i tek počinje… Danas, kao što to čini čovek u njegovim godinama, objavljuje još jedan album … Ovaj je saradnja s dragom prijateljicom @legoldston.

Ako je neko zainteresovan da proveri kako to zvuči, dostupan je na stranici @obscure_terrible Bandcamp. Definitivno nečemu čemu treba težiti”, napisao je ponosni sin.


View this post on Instagram

A post shared by Lars Ulrich (@larsulrich)

Album je snimljen pod nazivom “Oakland Moments: Cello, Voice, Reuniting (Rejoicing)” i prvi je snimaka dvojca Torben Ulrih i Lori Goldston, koji su se udružili pod imenom Obscure & Terrible. “Oakland Moments” sadrži Torbenovo čitanje iz njegove zbirke originalnih tekstova i pesama, zajedno s ambijentalnim sviranjem violončela Lori Goldston.

Lori Goldston/Photo: facebookLori Goldston
Lori Goldston/Photo: facebookLori Goldston

Goldston je sarađivala s nizom umetnika; od književnika, filmaša do dramaturga. Njeni su talenti širokog opsega, a sarađivala je s imenima među kojima su Earth, Nirvana, Dejvid Birn i mnogi drugi.

Virtuozni gen takođe se probio i do najnovije generacije porodičnog stabla Ulrih, jer se Larsov sin pokazao kao prilično talentovan i ubojit mladi bubnjar.

Kao što je spomenuto, Oakland Moments možete pronaći putem njihove Bandcamp stranice, ali ako ste se nadali fizičkoj kopiji albuma, nemate sreće jer su kasete s ograničenim izdanjem već rasprodate.

HL/Izvor: loudersound.com

Previous post

Evo koje su pesme u konkurenciji za ovogodišnjeg Oskara...

Next post

Premijera: VIS Limunada objavili novi video singl... diskretno kritičku i umereno optimističnu "Ne tuguj dušo"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *