Home»Knjige»“Bolji od svog života”… Nova knjiga poezije Milana B. Popovića

“Bolji od svog života”… Nova knjiga poezije Milana B. Popovića

5
Shares
Pinterest Google+
Milan B. Popović/ Photo: Branko Radaković (promo, Neki rok)
Milan B. Popović/ Photo: Branko Radaković (promo, Neki rok)

Pesnik, publicista, kolumnista, CD recenzent i novinar u kulturnim rubrikama, Milana B. Popović objavio je novu knjigu poezije “Bolji od svog života”.

Pored 30 odabranih pesama, iz prve tri Milanove knjige, u zbirci je svoje utočište pronašlo još 7o novih pesama i svojevrsna su zahvalnost bogu i muzama što su ga darivale inspiracijom unazad 15 godina.

U tom razdoblju Milan B. Popović objavio je šest zbirki pesama: “Molitva tetoviranog srca“ (2006), “Vreme brutalnih dobronamernika“ (2006), “Oka da ne ispustim dah“ (2007), “Na kori integralnog hleba i olovci“ (2011), “Pesma bunca i plače“ (2017) i dopunjeno izdanje “Pesma bunca i plače“ iz 2019. godine.

Naslovnu stranu je, kao i mnogo puta dosad, likovno oslikao akademski slikar i grafičar Jakša Vlahović.  Koliko je njihovo prijateljstvo jako i plodonosno pokazuje i podatak da je Jakša sa svojim bendom Abonos snimio pesmu “Urlik“ na tekst Popovića koja je objavljena na Milanovoj hard rock kompilaciji “Vreme brutalnih dobronamernika“ (2010). Pet godina kasnije objavio je i drugi, ovaj put dvostruki album “Hronično neumorni“.

Bolji od svog života/ Photo: Promo
Bolji od svog života/ Photo: Promo

Pored pisanja pesama i snimanja muzike Milan se dokazao i kao novinar i recenzent. Pisao je za dnevne novine Blic (Srbija), Dan (Crna Gora) i Fokus (BiH), bio je kolumnista dnevnih novina Pravda, zatim saradnik magazina Rocks, Novi magazin, Nocturne, Time out, Kontra, Sound metal, Bestseler, XZ, Butcherian vibe, Ispred dragstora, Kvartal, Književni magazin, Književne novine, Gradina, Pressing, Naše Novine, Novine beogradskog čitališta, a redovan je saradnik portala Neki rok.

“Bolji od svog života“, sedma knjiga pesama ovog istaknutog umetnika, je kruna Milanove dosadašnje pesničke karijere. Ona, između svojih korica, skriva jednog novog Milana, još iskrenijeg, ispovednijeg, intimnijeg Milana, Milana koji je svež, koji je napravio iskorak preko banalnosti i patetike i golim grudima juriša na bajonete.

Kada pesnik pomisli da više nema šta da kaže on sve spoznaje sažme u ples prstiju i tastature i tom strašću nam iznedri nešto još veće, jer “…stihovi se prepliću unakrsno i ostaju u pamćenju čitalaca, kao tajna…” 

Previous post

Kako je Džejson Momoa zavoleo bas gitaru i šta s tim ima grupa Tool...

Next post

Evo koje su pesme u konkurenciji za ovogodišnjeg Oskara...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *