Home»Pulse»Tradicija se nastavlja… I ove godine Kineski festival svetla u Beogradu i Novom Sadu

Tradicija se nastavlja… I ove godine Kineski festival svetla u Beogradu i Novom Sadu

4
Shares
Pinterest Google+

Ove godine održaće se treći, sad već tradicionalni, Kineski festival svetla kojom će se zvanično proslaviti Kineska Nova godina kod nas.

Pod specijalnim uslovima, bez svečanog otvaranja, poštujući sve epidemiološke mere, festival ćete moći da posetite od 11. do 25.februara u Beogradu na Sava Promenadi ispred Galerije Belgrade i u Novom Sadu u Limanskom parku.

Inicijator i osnivač festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između ove dve zemlje.

Nedavno je sa grupom Balkanopolis učestvovao u kineskom novogodišnjem programu, na Prolećnom festivalu kineske kulture koji se prenosio u 36 zemalja na 5 kontinenata.

Kineski festival svetla/ Photo: AleX
Kineski festival svetla/ Photo: AleX

– Srećan sam što smo i u ovo teško vreme uspeli da organizujemo festival, i prikažemo čaroliju lampiona koji su zanimljivi svim generacijama. Mnogo toga se promenilo od prošlog festivala, život je drugačiji ali verujem da u nama i dalje postoji potreba i želja za lepim doživljajem. KFS će biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i posetite svet kreativne igre svetla. Raduje me i što će od 11. februara biti dostupni KFS stikeri i na Viberu, te ćemo festivalsku radost  i na taj način moći da podelimo sa svojim pratiocima, dok će sve informacije o programu manifestacije  biti redovno dostupne i u našoj Viber zajednici. Molim sve posetioce da uživaju u svetlosnom spektaklu poštujući epidemiološke mere – poručio je Slobodan Trkulja.

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će podjednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima.

Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će se paliti svakog dana u 17:00 časova.

Previous post

Kolet Mejz ima 106 godina - i uskoro objavljuje novi album... Upoznajte najstariju pijanistkinju na svetu

Next post

Preminula legendarna pevačica Meri Vilson, osnivačica Supremesa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *