Home»Muzika»Gitaristi Golden Earringa otkriven ALS, kultni holandski bend prestaje sa radom… jer, tako su se dogovorili kada su počinjali…

Gitaristi Golden Earringa otkriven ALS, kultni holandski bend prestaje sa radom… jer, tako su se dogovorili kada su počinjali…

4
Shares
Pinterest Google+
Golden Earring/ Photo: youtube.com printscreen
Golden Earring/ Photo: youtube.com printscreen

Golden Earring, holandski rok bend poznat po hitovima “Radar Love”, “Twilight Zone” i “When the Lady Smiles” zvanično prestaje sa radom.

Ovu odluku članovi benda doneli su nakon što je Džordžu Kojmansu, gitaristi i suosnivaču benda dijagnostifikovan ALS (Amiotrofična lateralna skleroza).

George Kooimans/ Photo: youtube.com printscreen
George Kooimans/ Photo: youtube.com printscreen

– Ovo je smrtni udarac – izjavio je holandskom listu Algemeen Dagblad Bari Haj, pevač i multiinstrumentalista koji je član grupe više od 50 godina.

– Uvek smo govorili da ćemo nastaviti dok neko od nas “ne padne”. Nisam očekivao da će Džordž biti prvi – nastavio je Haj – Kojmans je uvek bio najvitalniji od nas četvorice. Ponekad razmišljate o tome: ko će da bude prvi? On je uvek bio na začelju. To je sranje. Više bismo voleli oproštajnu turneju, ali nažalost tako je kako je. Izgleda da je naš poslednji nastup bio onaj u Ahoy centru u Roterdamu 2019.  Bila je to sjajna svirka uz porodicu i prijatelje, ali voleli bismo da je drugačije.

Izvor: ultimateclassicrock.com

Previous post

Neno Belan svira Đavole 21. i 22. marta u Kombank dvorani

Next post

"Više nisi tu"... Ivan Milenković i Bluz Mašina objavili spot za "bluz žalopojku"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *