Zašto je Dejvid Bouvi odbio ulogu suparnika Džejmsa Bonda u “A View to a Kill”… imao je dva (dobra) razloga

0
335
Rodžer Mur, Dejvid Bouvi/Photo: orintscreen
Rodžer Mur, Dejvid Bouvi/Photo: orintscreen

Zamislite samo: Dejvid Bouvi i Džejms Bond… crossover iz najluđih maštarija ljubitelja filmova o tajnom agentu 007 i Ziggy Stardustu.

Od filma “Čovek koji je pao na zemlju” Nikolasa Roga, pa do “Prestige” Kristofera Nolana, Bouvi je prilično često prevazilazio očekivanja kad je reč o njegovom glumačkom talentu. Istina, uglavnom su mu i davali uloge za koje mnogi nisu verovali da je sposoban da ih izvede, ali on bi na kraju uvek trijumfovao… trebali li bolji dokatod filma “Čovek slon”?.

Kao takvom, Bouviju je svojevremeno ponuđena uloga u franšizi jedne od najvećih britanskih institucija, filmu o Džejmsu Bondu. Pevač je dobio priliku da preuzme ulogu negativca Maksa Zorina u “A View to a Kill”. Film je objavljen 1985. godine, a veći deo snimanja odvijao se u leto ’84., godine u kojoj Bouvi nije imao obaveza na turneji, njegov albuma “Tonight” snimljen je već u maju, pa je pevač odlučio da prihvati ponudu. Konačno, Bouvi se ipak predomislio, šaleći se na sebi svojstven način  da “nije hteo da potroši pet meseci gledajući kako njegov dubler pada s litica”.

“SHE WANTS TO BE YOUR JAMES BOND…” PEVA IGI POP U PESMI KOJOM NAJAVLJUJE NOVI ALBUM

Uloga Bondovog negativca Maksa Zorina takođe je ponuđena i Stingu, budući da su reditelj Džon Glen i marketinški agenti želeli da angažuju muzičara. Želju su na kraju donekle ispunili angažovanjem Grejs Džouns, u ulozi MayDay, Zorinove ljubavnice i poslušnice. Bio je to, pokazalo se, izvanredan izbor.

Slavni pevač i glumac koji je u to vreme tumačio Bonda, Rodžer Mur, takođe su imali prilično zanimljivu zajedničku prošlost. Naime, nekoliko godina ranije,  dok se Bouvi borio da pobegne iz kandži droge i britanskih poreza, našao se u Švajcarskoj, u estu nedaleko od Ženeve, bez igde ikoga. Iznenada, Rodžer Mur je pokucao na njegova vrata i njih dvojica proveli su sjajno zajedničko vremeuz mnogo šale i mnogo alkohola. I to je bilo sjajno. Međutim, Mur je počeo da se pojavljuje iz dana u dan, uvek u isto vreme, s istim anegdotama i pričamai Bouviju je dozlogrdilo. Zato se sakrivao ispod kuhinjskog stola, pokušavajući da izbegne gospodina koji glumi Bonda.

KO TREBA DA DOBIJE ULOGU BONDA POSLE KREJGA? EVO ŠTA KAŽE VEŠTAČKA INTELIGENCIJA…

Kristofer Voken je konačno odabran za ulogu Zorina, a neka vrsta omaža Bouviju je njegov izgled, poput Bouvijevog u “Let’s Dance”. Iako je Voken odigrao možda i najbolju rolu negativca u istoriji filmova o Bondu, ostalo je pitanje… šta bi bilo da je bilo…

HL/Izvor: loudwire.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime