Home»Kult»Otkriven snimak prvog nastupa grupe Queen ikada… Sad samo da Brajan Mej odluči da nam ga pokaže

Otkriven snimak prvog nastupa grupe Queen ikada… Sad samo da Brajan Mej odluči da nam ga pokaže

4
Shares
Pinterest Google+
Queen/Photo: facebook@DeaconFanClub
Queen/Photo: [email protected]

Brajan Mej otkrio je da pronašao snimak jednog od prvih nastupa koje je Queen ikada izveo.

On je vest o otkriću podelio sa Classic Rock magazinom, rekavši:

– Uvek tražimo stvari koje su istorijski važne. I ova kaseta koja se pojavila vrlo nedavno i zbog koje sam vrlo uzbuđen, jedna je od prvih svirki koju smo odsvirali u predavnici na Imperial Collegeu. Nisam ni znao da imam tu kasetu.

SAD SU I ZVANIČNO – INSITUCIJA… FREDI I QUEEN NA POŠTANSKIM MARKICAMA ROYAL MAILA

Mej nije dao više detalja o nastupu, ali rekao je da, iako je njihov prvi koncert pod imenom Queen bio 27. juna 1970. u Kornvolu, njihov “prvi pravi nastup” bio je tri nedelje kasnije, 18. jula, u dvorani Union u Imperijan koležu, gde je Mej studirao fiziku. Majk Gros je u to vreme bio basista, iako je uskoro dao otkaz jer su više vremena provodili radeći na materijalu nego svirajući. Gitarista je dodao da je očigledno njihovo neiskustvo, zbog čega on i njegove kolege iz benda nisu sigurni da li treba snimak da puste u javnost.

– Bili smo vrlo neoblikovani na tom snimku – dodao je Mej. – Sluh Fredija Merkjurija u tom trenutku njegovog razvoja je fascinantan. Imao je svu volju i harizmu i strast, ali još nije imao priliku da iskoristi taj glas. Zbog toga malo oklevam, jer nisam siguran da bi Fredi bio srećan da čuje sebe u toj fazi. Ali čudno, da je živ i sedi ovde u ovom trenutku, verovatno bi reagovao isti kao i ja: ‘Nema veze, bili smo deca’.

RODŽER TEJLOR: DA JE MERKJURI ŽIV, QUEEN BI I DANAS SNIMAO NOVE ALBUME I POKRENUO ČITAVU NOVU ERU ROK MUZIKE

– Raspravljamo šta s tim da učinimo – nastavio je. – Pre nekoliko godina osećali bismo se vrlo zaštitnički i pomislili bismo:”Niko to ne bi smeo da čuje, jer smo vrlo grubi”. Ali sada, u fazi u kojoj jesmo u svojim životima, osećamo praštanje. Ne stidimo se ko smo bili u to vreme. To smo bili mi protiv sveta.

Queenov singl iz 1984. “I Want to Break Free” nalazi se u reklami za Doritos koja će se prikazivati tokom ovogodišnjeg Super Bowla. U spotu se pojavljuje glumac Metju Mekonahi koji postaje misteriozno “spljošten”, da bi se vratio u tri dimenzije pošto je zagrizao Doritos 3D Crunch.

HL/ Izvor: ultimateclassicrock.com

Previous post

Djigibaoo projekat predstavio singl i spot "Krug"...  ali ko je, ustvari - Djigibaoo?

Next post

Headlinerke urbane kulture - Nataša Guberinić: Ne bežite od svojih demona glavom bez obzira... preobratite ih da budu na vašoj strani

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *