Home»Muzika»Homeland»Ivana Peters pred koncert Negativa u Kombank dvorani: Bolje i svirka za publiku pod maskama, nego nikakva…

Ivana Peters pred koncert Negativa u Kombank dvorani: Bolje i svirka za publiku pod maskama, nego nikakva…

4
Shares
Pinterest Google+
Ivana Peters/Photo: Kombank dvorana promo
Ivana Peters/Photo: Kombank dvorana promo

Prvi veliki koncert u Beogradu u novoj godini nakon duže pauze održaće 13. februara u Kombank dvorani rok grupa Negative, a liderka tog benda Ivana Peters za Tanjug ističe da je presrećna što će se svirka uopšte desiti u vreme opasne pandemije.

Rokerska priča Negative počela je u atomskom skloništu tokom NATO bombardovanja 1999. i jubilej od 20 godina krenuo je sa proslavom tačno kada treba, tokom 2019. godine, kada se bend ponovo okupio nakon izvesne pauze.

IVANA PETERS: NEKAD SU ME INSPIRISALI SAMO BOL I BES… A ONDA SAM ODRASLA

Tada su imali spektakularan nastup na Beer festu, kao i dva rasprodata koncerta u klubu BitefArtCafea, ali onda je usledila zabrana okupljanja na koncertima.

– Ne razmišljam o tome kako će biti u novom prostoru, najvažnije je da sviramo. Možda će sala biti poluprazna, mada su sve sale sada takve u doba korone, nema izbora. Biće poseban ugođaj, jer nismo imali koncert na taj način, pod maskama, na distanci.

Sigurno je da je koncert u vreme pandemije u zatvorenom prostoru za nas nešto novo. Posle 20 godina karijere benda Negative i mi ćemo nešto doživeti premijerno – kaže Peters.

Ivanin bend čine iskusni muzičari – Nikola Radaković – Džoni (gitara), Milen Zlatanović – Zmolen (bas gitara) i Dario Janošević (bubnjevi).

Diskografski su bili veoma aktivni prvih deset godina karijere, kada su iznedrili četiri studijska albuma – “Negative” (1999), “Ni ovde ni tamo” (2003), “Tango” (2004) i “Spusti me na zemlju” (2009).

– Planiramo da radimo zajedno, ali svako iz benda radi poslove sa strane. Džoni je arhitekta, Zmolen radi dosta sa mladim bendovima, organizuje klupske svirke, a tek ja “pucam” na više frontova – približila je situaciju Peters, popularna i zahvaljujući pop dens grupi 90-ih TAP 011.

Ivana Peters/Photo: Kombank dvorana promo
Ivana Peters/Photo: Kombank dvorana promo

Umesto daljih koncerata u glavnom gradu, Ivana kaže da bi volela da nastupaju u salama po regionu.

– Da je sve kao nekad, da se opet radi punom parom, ne bi bilo dobro, jer se previše onda trošim. Sada mogu da radim sve i jedva čekam da krenem da gubim kompas i da ne znam šta ću pre, to je onda prava stvar”.

Bend Negative je bio dosta tih tokom celog perioda pandemije, dok su drugi muzičari u izolaciji stvarali i objavljivali nove singlove, albume, snimali spotove. Kao da muzičari i stvaraju najviše kada su zatvoreni i nametnuta im je ovolika pauza tokom pandemije.

NEGATIV PRED KONCERT U KOMBANK DVORANI: DOK PUBLIKA I BEND NE OSETE ZNOJ – TO NIJE TO…

Neki osećaju da je neophodno da muzičar onda uvek ima barem malu komunikaciju sa publikom i bude prisutan, makar onlajn.

– Tokom pandemije, iskreno, ostala sam bez motivacije, inspiracije, i samo su mi bile dve ili tri misli u glavi – kako se zaštititi, kako svoje najbliže sačuvati i kako celu situaciju preživeti kada nema posla, nastupa. I to mi je bilo prirodno da tako razmišljam i onda mi nije palo napamet da kreiram muziku – iskrena je Ivana i dodaje da se kod nje pisanje muzike dešava retroaktivno.

– Tako sam uradila i jednu solo pesmu.To je jednostavno izletelo iz moje duše tokom jedne večeri. Čim sam stala na noge i život se ustalio, sve je išlo kako treba, onda sam dobila i motivaciju i inspiraciju – kaže ona.

Volela bi, kaže, da svi mogu da rade, barem pomalo, a ne da neki rade, do recimo pet popodne, ili kasnije, a drugi ne rade ništa.

– To jednostavno nije fer – kaže Ivana Peters.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Ah, da... zamalo da zaboravimo... Foo Fighters objavili novi album

Next post

Pogledajte prvi trejler za dokumentarac o legendarnom fudbaleru Peleu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *