Home»Film»Ukinuta zabrana… IMDb posle američke premijere vratio opciju glasanja za “Daru iz Jasenovca”

Ukinuta zabrana… IMDb posle američke premijere vratio opciju glasanja za “Daru iz Jasenovca”

5
Shares
Pinterest Google+
Dara iz Jasenovca/ Photo: Promo (MCF)
Dara iz Jasenovca/ Photo: Promo (MCF)

Popularni sajt IMDb na kom korisnici ocenjuju i recenziraju filmove ugasio je ove nedelje opciju ocenjivanja ovog srpskog kandidata za Oskara.

Ovo je usledilo nakon negativne kritike u uglednom časopisu Variety, gde je priča o stradanju u logoru Jasenovac ocenjena kao srpska propaganda.

Odmah po objavljivanju kritike, na IMDB-u ostvarenje Predraga Antonijevića je dobilo niz negativnih komentara i loših ocena, što je izazvalo obračun na društvenim mrežama. Tada se desio “internet-rat” između Srba i Hrvata na ovoj stranici, koji su podizali i spuštali ocenu filma koji nisu imali prilike da pogledaju.

NEOČEKIVAN POTEZ NAJVEĆEG SVETSKOG FILMSKOG SAJTA… IMDB UKLONIO OPCIJU OCENJIVANJA FILMA “DARA IZ JASENOVCA”

Film “Dara iz Jasenovca” prikazan je u Domu kulture Gračanica od 25. novembra do 2. decembra prethodne godine, a svoju domaću distribuciju započinje premijerom 22. aprila ove godine u Beogradu. Juče je održana premijera u SAD, nakon različitih kritika koje su se pojavile u stranim medijima.

Pres-služba sajta nije odgovorila na pitanje li često isključuju opciju ocenjivanja filmova za korisnike sajta, kao ni i na pitannje da nam obrazlože odluku zašto su to učinili za srpskog kandidata za Oskara.

Danima smo bili suočeni sa zidom ćutanja, da bi IMDb juče povukao svoju odluku i ponovo omogućio ocenjivanje “Dare iz Jasenovca”.

Trenutno je film ocenilo više od 39.000 korisnika ovog sajta, sa prosečnom ocenom od 9,7.

HL/Izvor: b92.net

Previous post

Preminuo veliki kanadski glumac Kristofer Plamer

Next post

Vizelj "Novčanice" sad su postale - "Kovanice"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *