Šta zajedničko imaju Florens Velč i Džejmi Li Kertis? Ovih dana obe slave svoje nove rođendane…

0
379
Oglasi
Džejmi Li Kertis/Photo: movie promo
Džejmi Li Kertis/Photo: movie promo

Glumica Džejmi Li Kertis (62), koja je svoju karijeru započela ulogom u kutnom hororu “Noć veštica”, godinama glumila u velikih hitovima, a poslednji puta smo je gledali pre dve godine u filmu “Nož u leđa” (Knives Out), objavila je na Instagramu svoju sliku iz mlađih dana s čašom i bocom alkohola. Razlog te objave je proslava 22 godine apstinencije od alkohola i tableta. Objava počinje riječima “Jednom davno… u veoma dalekoj galaksiji… Bila sam zvezda koja je ratovala sama sa sobom“.

LEŽALA SAM U SVOM STANU U NJUJORKU, OKRUŽENA BUBAMA, OGLEDALIMA I KOKAINOM… LEJDI GAGA U NOVOJ BIOGRAFIJI PRVI PUT PROGOVORILA O SVOJOJ ZAVISNOSTI

U tom tekstu objašnjava kako je milošću Božjom i uz pomoć nekoliko prijatelja uspela da pobegne od zavisnosti i da je već 22 godine čista. Džejmi Li Kertis imala je “istoriju bolesti” u porodici, jer se njen otac, slavni glumac Toni Kertis, borio sa zavisnošću od kokaina, heroina i alkoholu.  Njen polubrat Nikolas Kertis umro je od predoziranja heroinom 1994. godine. Pre tri godine, glumica je priznala da je tokom devedesetih, 10 godina bila zavisna od tableta. Tada je priznala i da je jednom uzela drogu zajedno sa svojim ocem, ali da je to bilo jedini put u njenom životu.

– Nikada nisam uzimala alkohol i tablete dok sam radila. Nikada se nisam drogirala pre 17 časova, nikada nisam uzela tablete u 10 sati ujutro. Radila sam to u kasno popodne ili predveče – osećala sam se kao da sam ušla u toplu kupku od opijata – rekla je Džejmi Li odajući kako niko nije znao za njenu zavisnost. Sve dok jedne večeri nije popila pet tableta Vicodina zajedno sa čašom vina, pri čemu nije primtila da je prijateljica gleda. Ta prijateljica joj je rekla “misliš da si fenomenalna, a zapravo si mrtva”.

RASEL BREND: ZAVISNOST JE MOGUĆE POBEDITI I PROMENITI SE…

Sličan jubilej obeležila je i pevačica Florens Velč (34).

Pevačica grupe Florence and the Machine proslavila je sedam godina otkako je trezna. Ona je nedavno na Instagramu objavila sliku sa brojem sedam koje okružuje srce, a ispod slike piše: “Danas sam 7 godina trezna. Svoju ljubav i podršku šaljem svima koji se muče. Ako se osećate nesigurno zbog problema s drogom ili alkoholom, potpuno vas razumem”. 

Dobila je potom pohvale za svoju predanost trezvenosti u brojnim komentarima. O svojoj zavisnosti od alkohola prvi puta je javno progovorila 2018. godine u intervjuu za magazin Rolling Stone kada je izjavila:

– Biti ekstremno pijana bilo je ogroman deo mog identiteta. Muzika i alkohol su nekako bile moje prve dve ljubavi. Kad sam se zaustavila, imala sam osećaj da sam izneverila neki duh istorije rock’n’rolla s kojim više nisam mogla da se nosim. Bilo je neverovatno. Nisam samo pomislila da želim da budem zdrava i da mi treba promena životnog tempa već sam mislila da ću umreti zbog čega moram odmah da prestanem.

HL

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime