Dejvid Duhovni objavio novu knjigu “Truly Like Lightning” i poručio: Hoću da me ljudi ozbiljno shvate kao romanopisca

0
59
Dejvid Duhovni/Photo: promo
Dejvid Duhovni/Photo: promo

Prvo što treba znati o romanopiscu Dejvidu Duhoviju jeste da ozbiljno misli kada kaže da je romanopisac. U uvodu svoje najnovije knjige “Truly Like Lightning” on se priseća studentskih dana  kod profesora Harolda Bluma na Yaleu, a poslednjih pola decenije Duchovni se svojski trudi da ne ostane upamćen samo kao poznati TV glumaca (“Dosije X”, “Kalifornikacija”) sa zanimljivim hobijem. (ah da… on ima još jedan zanimljv “hobi”, muziku…)

Truly Like Lightning
Truly Like Lightning

Ambicija i ozbiljnost ipak mu nisu do sada doneli uspešne romane. Do danas je u njegov književni rad ušla “Sveta krava” (2015), blago predivo o kravi koja luta uz svoje imanje; “Bucky F * cking Dent” (2016.), skromna priča o ocu i sinu uokvirena oko finala bejzbol prvenstva 1978. i “Miss Subways” (2018.), roman nadahnut (i preplavljen) Duhovnijevom fascinacijom irskim folklorom. Još uvek razrađuje svoj identitet kao pisac, a do sada je taj identitet bio “dobronamerni celebrity koji je postao autor i nije se osramotio”.

I tako, Molder objavio drugi album… #rokenrolsvuda David Duchovny Headliner.rs

Posted by Headliner.rs on Friday, 9 February 2018

Truly Like Lightning”, njegov četvrti roman, još jedan “levi zaokret” – pozamašni socijalni romana u stilu Toma Volfa koji se bori s velikim temama. Ali, njegov najsloženiji roman ujedno je i njegov najbolji do sada. To je provokativna, zabavna knjiga koja, slično kao što je to činio Volf, razotkriva naše kolektivne fobije i čini da svi izgledaju pomalo kao karikature. Ali kritičari kažu da upravo i zaslužujemo karikaturu koju je od nas napravio.

Tato, kada Duhovni kaže “žeim da me shvate kao ozbiljnog pisca”, to sada već treba shvatiti – ozbiljno.

Više o novom romanu Dejvida Duhovnija pročitajte ovde.

HL/Izvor: washingtonpost.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime