Grunge ikona Mark Lanegan najavio novu zbirku pesama “Leaving California”… Put od Sijetla, preko pakla Kalifornije do zelenih obala Irske

0
86
Oglasi
Mark Lanegan/Photo: facebook@MarkLanegan
Mark Lanegan/Photo: facebook@MarkLanegan

Nekadašnji pevač grupe Screaming Trees, a danas pevač sa samostalnom karijerom Mark Lanegan najavio je izlazak zbirke pesama “Leaving California”, svojevrsnog nastavka njegovih grunge memoara iz 2020. godine.

Lanegan je prošle godine objavio knjigu “Sing Backwards And Weep”, u kojoj je detaljno opisao svoje vreme na muzičkoj sceni u Sijetlu  ‘90 -ih.

Mark Lanegan: I dalje me proganja smrt Kurta Kobejna, ja sam taj koji mu je nabavljao drogu, mene je zvao tog dana, a ja se nisam javio…

“Leaving California” sadržaće 76 pesama, a zbirku će objaviti 15. marta Heartworm Press koji su predstojeće izdanje opisali kao novu knjigu koja spaja “linije surove stvarnosti i paranoje, lepote i razmišljanja i mudrosti umetnika u bekstvu”. Zbirka pesama takođe je ‘na mnogo načina’ drugi deo knjige ‘Sing Backwards And Weep’.

“Sjajno delo istinske transformacije, ove pesme beleže i Laneganov izlazak iz Kalifornije prema doslovno zelenijim pašnjacima Irske. Kao neko ko je sve to preživeo, morao je da zna da je ovaj potez sledeći nivo istrajnosti. Uslediće anksioznost u ritmu koraka koja vodi do selidbe, turbulencije u prelazu i mirno razmišljanje nakon što se skrasi”.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime