Bon Džovi ima savet za klince koji tek počinju: Ko vas je slagao da ne možete ponovo izmislite točak?

0
90
Oglasi
Bon Jovi/Photo: ZouTube printscreen
Bon Jovi/Photo: ZouTube printscreen

U poslednjem delu “Mavericks With Ari Melber”, MSNBC serije intervjua s umetnicima, muyi;ara i kulturnim ikonama, Rock and Roll Hall of Famer Džon Bon Džovi pričao je o svom pisanju pesama, od klasika poput “Livin ‘On A Prayer” na nove balade o Covid-19 i protestima BLM, zašto svoj bend vodi kao “izvršni direktor”, ali i kako je naučio da meri istinski uspeh.

Govoreći o savetima koje bi dao mlađim umetnicima koji žele da se probiju u muzičkoj industriji, Džon je rekao:

– Dogovor o prvom snimanju uradio sam na tako jedinstven način da ne znam kako sam uopšte bio toliko pametan. Ali, rekao sam sebi: “Ko je najusamljeniji čovek u izdavačkoj delatnosti?” I moj odgovor u sebi bio je: ‘DJ.’ I tako sam otišao i pokucao na vrata potpuno nove radio stanice koja je, na moju sreću, bila toliko nova da nije imala ni recepcionara. A DJ mi je rekao da pričekam jedan minut, jer on je bio u etru. Izašao je na komercijalnu pauzu i rekao sam mu da želim da razgovaram s njim. Imao sam ove pesme, od kojih je jedna bila “Runaway”. Rekao je: “Budite tu jop malo, dok sam u programu. Pričaćemo”. I jesam. Na kraju je ta pesma došla na radio u Njujorku, bez benda, bez ugovora o ploči, bez menadžera, bez ičega. Dvadesetogodišnjak je samo pokucao na vrata.

Nastavio je:

– Sada, 37 godina kasnije, deca imaju Internet, tako da moraju da pronađu svoj način da izmisle točak. Moraju da smisle nešto tako jedinstveno da bi se istakla. Jer postoji mnogo talentovane dece na ulici i mnoštvo drugih talentovanih  kantautora na ulici. Da biste se razlikovali, morate da razmišljate drugačije. I zato, budite ja od pre 37 godina i pronađite svog DJ-a, pronađite To nešto što se može učiniti. I ne podležite pomodarstvu i modi, jer dok se uskladite s onim što je moderno, trend se promenio. Morate biti svoji – rekao je slavni muzičar.

Posljednji album grupa BON JOVI, “2020” objavila je u oktobru putem Island Recordsa. Na “2020”, Džon Bon Džovi se upušta u važna društvena pitanja kao što su vojnici koji se suočavaju s posttraumatskim poremećajem (“Unbroken”, prikazan u dokumentarnom filmu “To Be Of Service”), oružanom nasilju (“Lower The Flag”) našim zajedničkim iskustvima “Let It Rain”, “Brothers In Arms”) i političkoj klimi (“Blood In The Water”).

Pogledajte Bon Džovijevo gostovanje u “Mavericks With Ari Melber”:

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime