Home»Knjige»Objavljena knjiga “Glogi”… Kako je živeo, voleo i plakao Nebojša Glogovac

Objavljena knjiga “Glogi”… Kako je živeo, voleo i plakao Nebojša Glogovac

6
Shares
Pinterest Google+

Izdavačka kuća Vukotić medija iz Beograda objavila je knjigu “Glogi” o glumcu Nebojši Glogovcu autora Aleksandra Ðurišića.

O poznatom srpskom glumcu u knjizi govore Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, Rade Šerbedžija, Nikola Ðuričko, Nikola Pejaković, reditelji Vida Ognjenović, Paolo Mađeli, Jagoš Marković, Aleksandar Popovski.

Takođe u knjizi govore i žene koje je glumac voleo i koje su njega volele, kumovi, prijatelji, ljudi koji su bili sa njim kada nije bio na sceni, kada se “saplitao” o sopstveni talenat i kada mu je trebalo snage da se popne na glumački tron, sa kojeg nikada nije sišao.

Kako je živeo, voleo i plakao Nebojša Glogovac, neke su od centralnih tema kojima se bavi kgnjiga o glumcu, koji je pre tri godine izgubio bitku sa teškom bolešću.

Lobanja, Šone, Šonsi, Glogi, Nebojša, Pančevac i još mnogo imena i nadimaka imao je Glogovac. Svedočenja najbližih otkrivaju nepoznate detalje iz njegovog života: kako je kao momak radio u prodavnici muzičkih uređaja, šta mu se sve dešavalo dok je stopirao od Pančeva do Beograda, zašto mu se na prijemnom ispitu na Akademiji tresla noga i kako su za sve velike uloge i najveći reditelji posle toga tražili i jurili baš njega.

U knjizi su i prvi put objavljene pesme koje je veliki glumac pisao samo za svoju dušu.

Zašto je odbio Anđelinu Džoli da zaigra u njenom rediteljskom debiju “U zemlji krvi i meda” o ratu u Bosni, a opet prihvatio da bude Draža Mihailović u seriji “Ravna Gora” Radoša Bajića, šta mu je značila Crvena zvezda i koje su ga strasti, pored motora i kuvanja, još opsedale… sve to možete da pročitate u knjizi “Glogi”.

Preuzmite besplatnu Android aplikaciju portala Headliner.rs 

Glogi/ Photo: Facebook @vukoticmedia
Glogi/ Photo: Facebook @vukoticmedia

Izvor:Tanjug

Previous post

Voodoo Popeye i Jovan Petrović objavili album "Mantriks"

Next post

Bane Jelić predstavio spot za pesmu "Nebeski vuk"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *