Pogledajte najavu za seriju stripova “Crystal Planet” Džoa Satrijanija

0
123
Oglasi
Džo Satrijani/Photo: facebook@joesatriani
Džo Satrijani/Photo: facebook@joesatriani

Časopisi Incendium i Heavy Metal nedavno su najavili lansiranje serije stripova “Crystal Planet”, koji su stvorili Džo Satrijani i Ned Evet, sa fokusom, naravno, na muziku.

Reč je o živopisnoj svemirskoj odiseji u kojoj se Sačel Voker, čovek izvan vremena, nađe između očajnih frakcija dok se bore za resurse u opasnoj orbiti zvezde koja umire. U smeloj i brutalnoj sagi o olujama i vojskama Wingsuita, spas je muzika, i što je još važnije snaga i osećaji koje muzika može da dočara, što bi moglo da okonča sukob, vrati harmoniju vremenskom toku i otkrije Vokerovo pravo mesto u svemiru.

DŽO SATRIJANI: USTVARI NIKAD NISAM ŽELEO DA BUDEM SOLO GITARISTA, VIDEO SAM SEBE KAO DEO BENDA

“Crystal Planet” započinje kao strip serija s pet brojeva. Prvo štampano izdanje biće objavljeno kao kolekcionarski strip s ograničenim tirađom, koji sadrži i kartonske korice da specijalnom folijom sjajne stranice i pojedinačne numeracije. Svaki prvi tiraž biće ograničen na 1998 primeraka po ceni od 19,98 dolara i dostupan za naručivanje ovde. Prvo izdanje dostupno je za naručivanje već sada, a isporučuje se u martu 2021. godine.

– Smešno je kako su stvari počele – kaže Satrijani.  – Jul 1994. Na turneji sam s Deep Purple i zagrevam se sa svojom gitarom u bekstejdžu u izolacijskoj ćeliji ta bikove na Plaza de Toros u Gjionu u Španiji. Tada i tamo počinjem da pišem uvodni riff pesme koja će postati “Crystal Planet”, a nekoliko godina kasnije to je naslovna pesma za moje izdanje albuma iz 98. – kaže Satrijani i nastavlja:

'Crystal Planet, cover
Crystal Planet, cover

– Premotavamo unapred do 2013. godine. Prijatelj i kolega gitarista Ned Evet snima animirani naučno -fantastični video za moju pesmu ‘Lies And Truths’ koristeći umetnička djela iz moje knjige “Joe’s Art 2013”. Taj video smo projektovali na 30-metarsko platno svake večeri turneje ‘Unstoppable Momentum’. Bio je to hit među fanovima  zbog čega smo pomislili da bismo mogli da proširmo to u naučno-fantastični ep “Crystal Planet”. Ned i ja osnovali smo Satchtoons, kompaniju usmerenu na stvaranje animiranog sadržaja , i morali smo da radimo na scenarijima i demonstracijama za pilot “Crystal Planet”. Sedam godina kasnije, zahvaljujući Leksiju Leonu i Heavy Metalu, evo nas s našom prvom serijom stripova! I Ned i ja volimo da radimo s Leksijem i kreativnim timom Incendiuma; oni donose toliko umetnosti i stručnosti za naše putovanje kroz vreme avantura. Oduševljen sam što ćemo konačno ponuditi našim fanovima prvo celovito izdanje trilogije.

Leksi Leon kaže:

– ‘Crystal Planet’ je uzbudljivi tobogan kroz prostor i vreme, to je Mad Max vs. Tron – s gitarama!

Svet “Crystal Planeta” proširiće se i izvan štampanih stranicean na igračke i kolekcionarstvo. Akciona figura Džoa Satrijanija “Crystal Planet” takođe je dostupna za prednarudžbu po ceni od 29,95 dolara, a Džo je u odelu Tri-Diver iz stripa s potpisanom “Crystal Planet” Ibanez gitarom.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime