Home»Muzika»O njih dvoje ovih dana priča svet… Robert Frip otkrio: Kako sam upoznao Toju, zašto je volim i koja je tajna srećnog braka

O njih dvoje ovih dana priča svet… Robert Frip otkrio: Kako sam upoznao Toju, zašto je volim i koja je tajna srećnog braka

5
Shares
Pinterest Google+
Robert Frip i Toja Vilkoks/Photo: printscreen
Robert Frip i Toja Vilkoks/Photo: printscreen

Gledajući kako osnivač benda King Crimson, Robert Frip, svira “drugu violinu” glumici/muzičarki Toji Vilkoks tokom njihovih danas već slavnih Sunday Lunch performansa, nekima se čak učinilo da je gitarista pomalo nevoljni učesnik serijala koja je taj par pretvorio u nove svetske zvezde. Ali, oni koji takomisle ozbiljno pogrešili.

– Nije pitanje šta moja supruga može da učini za mene – rekao je Frip 2014. za Classic Rock, objašnjavajući njihovo partnerstvo – već kako ja mogu da budem ono što mojoj ženi zaista treba.

– Kad nisam s Tojom, samo sam pola osobe – rekao je za ITV prošle godine. – Kad sam s njom, ja sam cela osoba. Ona me čini potpuno onakvim kakav jesam.

PUKLI U KARANTINU… ROBERT FRIP I NJEGOVA SUPRUGA U SULUDOJ VERZIJI HITA METALLICE “ENTER SANDMAN”

Iz ovog intervjua sasvim je jasno kako njih dvoje funkcionišu zajedno,

Ko je bio tvoja prva ljubav i kako je izgledao vaš prvi poljubac?
– Moja supruga Toja je moja je prva ljubav a prvo sam joj poljubio sam nožne prste.

Kako ste je upoznali?
– Upoznao sam je u sedištu EG Recordsa 1985. godine i zaljubio sam se u nju radeći na dobrotvornom albumu pod nazivom “The Lady Or The Tiger”. Rekao sam nekim prijateljima u Njujorku odmah potom: “Imam smešan osećaj u vezi s ovim”. Vratio sam se u Englesku i zaprosio je u roku od nedelju dana. Otac je takođe zaprosio moju majku za nedelju dana.

Da li vam je to bilo u podsvesti?
– Ne. Gledao sam kroz prozor u kuću Fernhil u Vičhemptomu, porodičnom selu Fripovih u istočnom Dorsetu, i pomislio: “Da, ovo je moja supruga”.

Kako ste se udvarali Toji?
– Nismo se poznavali, jer sam bio u Njujorku tokom njenih vrlo uspešnih ranih godina, pa nisam znao nijedan njen rad. I nije znala ništa o meni, osim što je bila obožavateljka Bouvija pa je znala nekoliko albuma na kojima sam bio.
Znajući da je ‘to moja supruga’, morao sam da upoznam osobu koja je moja supruga. To bi moglo da zvuči pomalo neobično. Ali, ako nešto vidite unapred, to nešto postaje moguće i onda krenete prema tome.

Koja je tajna srećnog braka?
– Ako je to tajna, ne mogu vam reći.

Dobro, šta biste rekli da je suština srećnog braka?
– Predanost toj osobi. Nije pitanje što može moja supruga da učini za mene, već kako ja mogu da budem ono što mojoj supruzi zaista treba.

HL/Izvor: loudersound.com

Previous post

Pogledajte najavu za seriju stripova "Crystal Planet" Džoa Satrijanija

Next post

Jedan od najvećih hitova u posednjih 25 godina dobio novu ambalažu...  Evo kako sada zvuči "Lemon Tree"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *