#PalacNaGore… Dodeljene nagrade NEKI ROK 2020

0
140
Oglasi
Fluid Underground/ Photo: Promo
Fluid Underground/ Photo: Promo

Asocijacija NEKI ROK se od 2001. godine bavi očuvanjem i promocijom rokenrola, kulture, umetnosti i sporta.

Za 19 godina postojanja aktivno su pratili domaću rock scenu koja stvara autorsku muziku, bili su podrška u razvoju mladih muzičara i demo bendova, promovisali su kulturu ponašanja i scenskog nastupa kao i sve pojedinačne uspehe koji su doveli do unapređenja domaće kulturne scene.

– Simbol pokreta NEKI ROK je podignut palac koji na prvo gledanje označava gest kojim se daje podrška ali označava i podignut palac “na život” a naziv neki rok upućuje na rock muziku, u ovom slučaju, nedefinisanu vrstu ali mu je značenje dvojako pa označava i nedefinisan vremenski rok a to je opet život. Život uzet u naše ruke – izjavio je osnivač asocijacije Goran Šobić Sirano.

Članovi asocijacije NEKI ROK i u 2020. godini, su odlučili da nagrade one koji istrajavaju u stvaralaštvu.

– Istaknuvši one koji su postigli određena dostignuća dajete podstrek i svima drugima da se više potrude i angažuju jer će i njihov rad, ipak, biti primećen. Rock muzika trpi godinama ogromno distanciranje medija i javnosti od nje pa je ovogodišnja dodela nagrada naš glas da postojimo. Posebno je važno što su ove nagrade dodeljene za godinu koja je bila izazovna za sve, a posebno za muzičku industriju, koja je gotovo sasvim stala sa radom – istakao Goran Šobić Sirano.

Neki rok, logo
Neki rok, logo

Dobitnici nagrada NEKI ROK 2020. su:

Album godine: NBG – “Nama ostaje samo punk!”

Spot godine: Goblini – “Ti si taj” –  Vuk Protić (za režiju spota)

Pesma godine: Fluid underground – “Potopiće se obale”

Knjiga godine: Ivan St. Rizinger – “Jugosloven K.”

Izdavač godine: Multimedia Music

Koncert godine: Mortal Kombat, Beogradski sajam

Ukupni doprinos rock’n’roll  kulturi: Dragan Novičić, menadžer

Na sajtu NEKI ROK možete da pronađete sve o asocijacijaciji i njenim aktivnostima i saradnji. Sajt je ujedno i rock portal na kojem ćete lako ispratiti najave koncerata, novitete, spotove, albume, recenzije, foto izveštaje, festivale, top listu i razne interesantne vesti o domaćem rokenrolu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime