Negativ pred koncert u Kombank dvorani: Dok publika i bend ne osete znoj – to nije to…

0
72
Negativ/Photo: Kombank dvorana
Negativ/Photo: Kombank dvorana

Na korak do februarskog koncerta u Kombank Dvorani, članovi grupe Negativ proveli su popodne družeći se sa novinarima u Jazz kantini Lisabon.

Najavljujući  koncert  kojim će obeležiti 20 godina na muzičkoj rok sceni, jubilej koji je trebalo da obeleže prošle godine, frontmenka i vokal Ivana Peters poručila je da je lajv nastup nezamenjiv, te da ga s nestrpljenjem očekuje:

– Dok publika i izvođač ne osete znoj – to nije to. Ništa ne može da zameni živ koncert i živu interakciju, i kada zaćutim na momenat i čujem publiku kako peva ambijentalno. Imala sam priliku da imam dva online nastupa, ali naravno nije isto… osećaj je kao da smo sami. Trenutna situacija sa pandemijom je naša sadašnjica, naš život i moramo da se prilagodimo tome.

Negativ/Photo: Kombank dvorana
Negativ/Photo: Kombank dvorana

Ona dodaje da su se članovi benda takođe veoma uželeli jedni drugih:

– Komponujemo i stvaramo nove pesme, uspevamo da napravimo neku probu, ali uželela sam se čak i natežih momenata naše karijere, da putujemo u nekom kombiju i idemo na neku binu – iskrena je Ivana.

Dugogodišnji basista Milen Zlatanović poznatiji kao Zmo raduje se nastupu posle dužeg perioda:

– S obzriom da nije dugo bilo koncertnih aktivnosti, verujem da osim toga što smo mi željni, da je i publika željna da čuje neke muzičare kako nastupaju uživo, tako da stojim iza onog bolje učiniti nešto nesavršeno, nego savršeno učiniti ništa – kaže Zmo.

Ljubitelji tvrdog rokenrol zvuka imaće priliku da se podsete neprikosnovenog vokala Petersove i da čuju bend koji važi za jedan od najozbiljnijih ikada nastalih na ovim prostorima. Kako su ranije najavili , na bini bini će im se u nekoliko navrata pridužiti još gostiju koji će zasvirati sa njima i dodatno obogatiti “već dobro poznat i moćan nastup”.

Iza Negativa su četiri studijska albuma, desetine hitova, stotine koncerata, a kako kažu članovi ove vredne ekipe, trenutno rade na pesmama za svoj PETI studijski album. Zbog globalne pandemije su tokom  2020. otkazali više od 20 koncerata u regionu, ali je želja, kako poručuju, da naprave  audio zapis sa koncerta u Kombank Dvorani i da to takođe objave kao izdanje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime