Home»Muzika»Kreće nova muzička platforma Coda Collection, promoterke Joko Ono i polusestra Džimija Hendriksa

Kreće nova muzička platforma Coda Collection, promoterke Joko Ono i polusestra Džimija Hendriksa

4
Shares
Pinterest Google+
Coda Collection
Coda Collection

Nova internet muzička  platforma  Coda Collection streaming je usluga koja će omogućiti pristup klasičnim koncertnim filmovima, novim muzičkim dokumentarcima i retkim arhivskim muzičkim snimcima. Svojevrsni novi internet muzički TV kanal, Coda Collection, trebalo bi da bude lansiran sledećeg meseca, a streaming uslugu promovišu Joko Ono i Dženi Hendriks.

Može li da se zaradi od streaming servisa? Novo britansko istraživanje kaže – NE!

Coda Collection najavljen je sledećim rečima: “Zbirka Coda priča priče o najznačajnijim trenucima u muzici iz novih perspektiva, jedinstvenim uredničkim i ekskluzivnim video sadržajem”.

– Način na koji svet ceni muziku razvija se i menja. Coda Collection raste kako rastemo s tom promenom – dodala je polusestra Džimija Hendriksa, Dženi, u izjavi. – Ovo nadilazi osnovni streaming muzike i vodi obožavaoce na pravo putovanje u srce pesama koje vole i izvođače, poput Džimija Hendriksa, koji je kreirao te pesme.

Dženi hendrix/Photo: YouTube printscreen
Dženi Hendriks/Photo: YouTube printscreen

– Uvek će postojati želja da se sazna više o Džimiju i onome što je pokretalo njegovu kreativnost. Toliko se ulazilo u njegove koncerte i nastupe. U svemu je postojala pozadina, prošlost i dubina. Coda otkriva sve različite dimenzije, a ja sam ponosna što učestvujem u tome – dodala je.

Eksperiment “Mulan”, ili može li streaming da bude spas za filmsku industriju?

Coda Collection usluga će u SAD biti pokrenuta 18. februara putem Amazon Prime Videa, a u ostatku sveta pristup je planiran kasnije tokom godine. Već u prvom mesecu od lansiranja ove nove usluge Coda Collection će ponuditi u svom sadržaju: “Music, Money, Madness… Jimi Hendrix In Maui!”, “The Rolling Stones On The Air”, “Johnny Cash At San Quentin”, “Miranda Lambert: Revolution Live By Candlelight” i Bob Dilanov “Trouble No More”. U pripremi je i dokumentarac Dejva Grola kao i retko emitovani koncerti Foo Fightersa, AC/DC, Peral Jam itd.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

#PalacNaGore... Dodeljene nagrade NEKI ROK 2020

Next post

Tri romana u najužem izboru za nagradu "Zlatni suncokret"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *