Home»Muzika»Ogroman mural Edija Van Hejlena otkriven ispred Guitar Centera u Holivudu

Ogroman mural Edija Van Hejlena otkriven ispred Guitar Centera u Holivudu

4
Shares
Pinterest Google+
Edi Van Hejlen. mural/Photo: Guitar Center
Edi Van Hejlen. mural/Photo: Guitar Center

Mural je oslikan u čast 66. rođendana gitarskog velikana koji je preminuo 2020. godine.

Veliki mural s likom kultnog gitariste Edija Van Hejlena otkriven je u utorak 26. januara u holivudskom Guitar Centeru na Sunset Stripu, u spomen na  66. godinu od rođenja pokojnog muzilčara. Umetničko delo oslikao je lokalni muralista Robert Vargas.

Stiže nova kolekcija gitara u čast Edieja Van Hejlena… Lude, šarene, brze i udobne

Gitarista Van Halena umro je 6. oktobra prošle godine, a nebrojene su počasti stizale od njegovih muzičkih vršnjaka u narednim mesecima. Novi mural  zauzima ceo spoljni zid na zadnjem ulazu u glavnu holivudsku prodavnocu Guitar Centra i prikazuje Edija kako svira svoju poznatu gitaru “Frankenstrat”.

– Edi je bio jedan od mojih kreativnih heroja. Kad sam bio mlad, debitantska ploča Van Halen bio je prvi album koji sam ikada posedovao – izjavio je Vargas. – Uticao je na mene tokom godina na toliko različitih načina. Čim se pojavila vest o njegovoj smrti, koja me jako pogodila, znao sam da moram da učinim nešto kreativno njemu u čast, a Guitar Center je idealno mesto za to. Upravo ovde na Sunset Stripu, gde se bend izgradio – ne mogu da zamislim bolje mesto za ovu počast njemu, i zahvaljujem Guitar Centeru što mi je dao zid da ga podelim sa svetom.

Brajan Mej o Ediju Van Hejlenu: Nedostaje mi kao prijatelj, ali nedostaje mi i njegovo prisustvo na ovoj planeti

Vargas je dodao:

– Kada se u nečemu potrudite, možete postići svoj puni potencijal. Budite verni svojoj umetnosti i vaša će umetnost biti verna vama. Imao sam priliku da upoznam Edija pre nekoliko godina, a budući da smo se on i ja povezali s prirodom umetnosti i kreativnosti, slikati ga ovde je bilo terapijski. Hvala, Guitar Centeru još jednom što mi je dozvolio da se svojim kreativnim postupkom još jednom povežem s njim.

Godine 2020. Vargas je naslikao divovski mural pokojne legende Los Angeles Lakersa, Kobea Brajanta, koji je pre godinu dana tragično poginuo u padu helikoptera baš na rođendan Edija Van Hejlena.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

“Funky Nation: The Detroit Instrumentals”... Redak instrumentalni album Marvina Geja prvi put dostupan online

Next post

Beogradski Kamenolom predstavio novi singl... Ovako zvuči "Sloboda"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *