Home»Muzika»Koncerti najboljih studenata FMU od 1. februara u Studentskom kulturnom centru Beograda

Koncerti najboljih studenata FMU od 1. februara u Studentskom kulturnom centru Beograda

4
Shares
Pinterest Google+

Ciklus koncerata studenata Fakulteta muzičke umetnosti (FMU) počinje u ponedeljak, 1. februara, od 19:00 časova u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

Posle pauze od nekoliko meseci usled pandemije, SKC je otvorio vrata publici i izvođačima i u planu je da tokom februara i marta nastupaju studenti šest izvođačkih katedri FMU, uz dela studenata Katedre za kompoziciju, u izvođenju njihovih mladih kolega.

Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

Prvi na repertoaru (1. februar) je koncert najboljih studenata Poliinstrumentalne katedre FMU, gde će nastupiti umetnici na gitari – Tamara Radulović, Matija Bajić, Bisenija Matić, Željko Jovičević, Marija Grujić i Korana Čiča Potkonjak na harfi.

Uz njih će nastupiti i Trio Paskal sa tri harfistkinje – Jelena Tutić, Jana Čubrilović i Irina Pejoska, a na programu će biti kompozitori: Andres, Bogdanović, Marten, Ditersdorf, Vinas, Barios, Domenikoni.

Harfa/ Photo: pixabay.com
Harfa/ Photo: pixabay.com

Koncert najboljih studenata Katedre za gudačke instrumente FMU na programu je 4. februara, kada će nastupiti violinisti – Katarina Vasiljević, Veronika Mona Bogić, Staša Žikić i Stefan Petrović, na violi su mlade nade Jelisaveta Čivović, Tijana Dimitrov i Nemanja Adamović, na violončelu Vuk Ovaskainen, i na kontrabasu Aleksa Šepec.

Muzički program biće u znaku ovih autora: Krajsler, Klark, Čajkovski, Botesini, Isai, Stravinski, Kodalji, Šuman, Sarasate.

Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

Još dva koncerta će biti održana tokom februara – Katedra za kamernu muziku (8. februar) i Katedra za solo pevanje (22. februar), dok će datumi u martu biti naknadno određeni.

Umetnički saradnici na svim koncertima su: Neda Hofman, Uki Ovaskainen, Dušan Egerić, Katarina Radojičić Firevski i Katarina Hadži Antić Tatić.

Broj posetilaca je ograničen na 50, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije u borbi protiv pandemije kovida 19.

Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

Izvor: Tanjug

Previous post

Policija... svuda ista... Pomešali penzionere u redu za vakcinu sa ilegalnom rejv žurkom (?!)

Next post

Odgovor Dubioza kolektiva na nominaciju za Impala nagradu: Pošaljite broj žiro-računa...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *