Home»Muzika»Luk Beson oslobođen optužbi za silovanje glumice… za sada

Luk Beson oslobođen optužbi za silovanje glumice… za sada

4
Shares
Pinterest Google+
Luk Beson/pHOTO> IMDB@Universal Pictures
Luk Beson/pHOTO> [email protected] Pictures

Istražna sutkinja Mari-Kler Norije odlučila je u ponedeljak, nakon višesatnog saslušanja, da oslobodi optužbi za silovanje slavnog francuskog reditelja Luka Besona (60).

Milena, Mika… i mi

Optužbu za silovanje protiv njega je podigla glumica Sand Van Roj. Beson je napustio zgradu pariskog suda bez podignute optužnice, ali mu je dodeljen status “témoin assisté” što po francuskom zakonu znači da protiv njega nije pokrenuta formalna istraga ili podignuta optužnica ali, ako dokazi kasnije to pokažu, zbog svoje upletenosti još uvek može biti naknadno optužen.

– Ovo ročište u Parizu deo je sudskog postupka koji je započeo istragom policije i javnog tužioca, a utvrđeno je da nisu počinjena nikakva krivična dela – rekao je Mišel  Kump, advokat kompanije EuropaCorp čiji je suvlasnik Beson.

– Gospodin Beson i dalje u potpunosti sarađuje s vlastima i negira sve optužbe iznesene na njegov račun i raduje se što će očistiti svoje ime.

Saopštenje Fakulteta dramskih umetnosti: Podrška Mileni, na FDU se takve stvari ne dešavaju

Još u februaru 2019. godine francuski tužioci odustali su od svoje istrage posle tvrdnji Sande Van Roj da je Beson za seksualno zlostavljao. Istraga je tada bila zaustavljena zbog nedostatka dokaza, saopštilo je parisko tužilaštvo. Sanda Van Roj je tvrdila da je 2018. više puta silovao Beson, reditelj filmova “Valerian i grad hiljadu planeta”, “Nikita”, “Leon profesionalac” i “Peti element”. U svom odgovoru, Beson je njene tvrdnje nazvao fantazijama. Glumica je imala male uloge u Besonovim filmovima “Taksi 5” i “Valerian i grad hiljadu planeta”.

Posle žalbe Sande Van Roj, još osam žena se oglasilo s optužbama protiv Besona. Nakon što su se pojavile nove optužbe, sudija je u oktobru 2019. pokrenuo novu istragu protiv njega.

HL/Izvor: nacional.rs

Previous post

Royal Blood ima novi singl... Album stiže krajem aprila

Next post

Šejla E. snima film o svojoj ljubavnoj vezi sa Prinsom... kaže da će sve biti istinito

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *